A DAT 255 DE MII DE EURO PENTRU UN TRACTOR. Despre ce este vorba – aflați aici

04 mai 2022
Tractoarele de epocă recondiționate câștigă rapid popularitate și sunt o investiție profitabilă. Un exemplu în acest sens este creșterea bruscă a prețurilor la licitație din ultimii ani pentru tractoarele County. Recent, la o licitație pentru vânzarea de utilaje agricole rare Cheffins, un exemplu similar a fost vândut cu 214.400 de lire sterline (255.000 de euro), potrivit agriland.ie, transmite AGROMEDIA, cu referire la AGROXXI.ru.

Vorbim despre modelul „Short nose” (Short nose) 1982 release County 1474, construit pe baza Ford TW25, putere motor 156 CP.

Tractoarele County Commercial Cars Ltd. de la începutul anilor 1980, au produs cea mai de succes linie de echipamente agricole. Cu toate acestea, ea nu a putut concura cu noua linie de tractoare de la Ford - tractoare 4WD din seria TW, care a părăsit linia de asamblare în 1979.

Din păcate, compania a dat faliment în 1983, așa că Short Nose poate fi ultimul model produs de companie.

Cu o reputație de tractor arabil de neegalat, mulți dintre ei au continuat să lucreze de-a lungul anilor, în mare parte datorită capacității lor de a lucra eficient în soluri grele argiloase. Treptat, întreprinderile agricole au scos tractoarele County din flotele lor.

Aceasta a continuat până când interesul pentru vechile modele ale fabricii falimentare a început să crească din nou. Acum, mulți colecționari visează să aibă tractoarele emblematice în colecția lor. Apropo, County se bazează pe modele populare Ford, deci este ușor de reparat cu ajutorul pieselor produse de producătorul auto.

Short Nose de 214.400 GBP stabilește recordul pentru un clasic modern, dar depășește doar recordul anterior. În iulie anul trecut, un alt County 1474 a fost scos la licitația Cheffins cu 4.400 de lire sterline, mai puțin decât lotul aflat în prezent la vânzare anul acesta.

În plus, colecționarii au șansa de a cumpăra un Mercedes-Benz MB-Trac 1500 din 1983 pentru 48.240 lire sterline (57.384 euro), cu mult peste estimarea sa de prevânzare.

Interesul pentru MB-Trac a crescut și în rândul colecționarilor în ultimii ani și nu este de mirare că aceștia sunt dispuși să plătească zeci de mii de euro pentru o copie.

Dar pentru „calul de bătaie” JCB 2140 din 2004, ei cer 73.000 de lire sterline (86.837 de euro). MB-Trac este un tractor de transport și poate fi folosit în continuare.


În total, echipamente agricole în valoare de 2 milioane de lire sterline au fost vândute la licitația Cheffins Vintage 2022. În total, au fost expuse peste 2.800 de tractoare și mașini.

Sursa: AGROXXI.ru
 
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate

A DAT 255 DE MII DE EURO PENTRU UN TRACTOR. Despre ce este vorba – aflați aici

A DAT 255 DE MII DE EURO PENTRU UN TRACTOR

Despre ce este vorba – aflați aici

A DAT 255 DE MII DE EURO PENTRU UN TRACTOR. Despre ce este vorba – aflați aici

loading ...