PARTENERIATUL ÎN AGRICULTURĂ, MARCAT LA A DOUA EDIȚIE ADAMA FRIENDS IN BUSINESS

19 jul 2023
ADAMA Friends in Business este un eveniment anual, adresat partenerilor din întreaga țară, care își propune să sărbătorească parteneriatul și agribusiness-ul într-un cadru festiv.  Ce-a de-a doua ediție, organizată recent, a cuprins o scurtă sesiune de prezentări susținute de reprezentanții ADAMA, urmată de o seară de socializare.
 
Cu această ocazie, Gabriela Vila, Director General ADAMA România și Republica Moldova și inițiatoarea seriei de întâlniri ADAMA Friends in Business, a reafirmat ambiția companiei de a fi prima alegere a partenerilor din România, fermieri și distribuitori, și angajamentul de a furniza acestora în mod constant produse inovatoare de protecție a plantelor, oferind totodată flexibilitate și simplitate în desfășurarea afacerilor.
 
Strategia noastră de dezvoltare se uită spre contribuția pe care ADAMA o aduce partenerilor săi, spre creșterea sustenabilă și spre ambiția de a fi prima opțiune a clienților noștri. Iar ca să reușim acest lucru, am așezat strategia noastră pe 4 piloni: conexiune puternică cu fermierii și distribuitorii, excelență în logistică, portofoliu optim de produse, respectiv inovare în formulare. Depunem toate eforturile pentru a aduce către fermieri produse inovative, sustenabile și superioare, a explicat Gabriela Vila.


 
ADAMA este locul 7 în topul global al companiilor de protecția plantelor cu:
  • 5,6 mld $ vânzări de produse de protecția plantelor în 2022,
  • vânzări în peste 100 de țări cu prezență directă în toate piețele agricole importante,
  • peste 300 de substanțe active - bază pentru oferta diferențiată,
  • 4 centre de excelență în cercetare și dezvoltare,
  • 2 centre de producție complet integrate în Israel și China,
  • 22 de facilități de sinteză și formulare.
Tehnologiile de formulare, atuuri pentru crearea diferențierii pe piață
 
Renato Castagna, Head of Marketing & Product Strategy EAME ADAMA a prezentat tehnologia de formulare ASORBITAL®, dezvoltată de echipa de experți în formulări ADAMA din Israel, care asigură penetrarea optimă în frunzele cerealelor și permite o protecție îmbunătățită și de lungă durată. Produsele ADAMA care încorporează tehnologia ASORBITAL® vor fi disponibile în curând și pe piața din România.
 
Tehnologia de formulare ASORBITAL® este un concept de formulare nou, patentat, care îmbunătățește activitatea substanței active Protioconazol, oferind o distribuție echilibrată, o mai bună absorbție în frunze și o excelentă translocare sistemică în frunze, a explicat Renato Castagna.
 
Dinamica pieței mondiale, parte din proces
 
Adrian Sâmbotin, Director Comercial ADAMA România, a vorbit despre flexibilitate si adaptabilitate, atributele celor care reușesc în business și în viață, într-o lume aflată în continuă mișcare. El a subliniat faptul că în ultimii 20 de ani s-au întregistrat schimbări masive în agricultură, inclusiv pe piața produselor de protecție a plantelor și în ponderea celor trei tipuri de produse care o compun - produse protejate prin patente, produse cu proprietate off-patent, respectiv produse ieșite de sub patent.


 
Adrian Sâmbotin a arătat faptul că, în prezent, companiile investesc mai puțin în dezvoltarea de noi substanțe active și mai mult în lansarea de produse complexe și eficiente, folosind produse libere de patent. În acest fel, fermierii beneficiază de un cost pe hectar mai bun.
 
Agricultura, printre cele mai profitabile industrii din România
 
Invitatul special al evenimentului a fost analistul economic Iancu Guda, realizator al uneia dintre cele mai cunoscute emisiuni TV de educație financiară, vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România și director general al diviziei Credit Management Services al unei reputate companii de management al riscurilor.
 
În calitate de ambasador al programului de fidelizare ADAMA CASH+, lansat de companie anul acesta, Iancu Guda a vorbit despre macrotrenduri economice și impactul acestora asupra afacerilor, despre cele mai profitabile industrii din România, printre care și agricultura, dar și despre viteza și importanța cash flow-ului în agribusiness.
 
Filmul de la evenimentul ADAMA Friends in Business poate fi vizionat mai jos.
 

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.ADAMA.com.
loading ...