FERMIERII GERMANI PROTESTEAZĂ: 5.500 de tractoare sunt în drum spre München

08 jan 2024
De când guvernul german a inițiat eliminarea scutirilor de taxe pe motorină și vehicule agricole, fermierii germani au tot ieșit la proteste. Următoarea rundă de proteste se desfășoară astăzi în mai multe orașe mari ale Germania.
 
În München se estimează că 5.500 de tractoare circulă pe străzi, venind din diferite direcții din afara orașului spre centru, informează poliția germană. Este blocată circulația transportului.
 
Și în orașe precum Berlin, Böblingen, Dresda, de asemenea au intrat fermierii cu tractoarele pe străzi. Poliția atenționează cetățenii să evite circulația, dar îi înțelege pe fermieri și le permite să-și desfăroare protestul, a declarat pentru AGROMEDIA Marion Zimmer, fermier din Frankfurt, Germania. Agricultoarea spune că fermierii sunt foarte insistenți și nu au de gând să cedeze. Vor bloca orașele până când vor fi auziți și autoritățile vor lua decizii în favoarea lor. Războiul din Ucraina și criza care a afectat toată Europa le-a adus cheltuieli suplimentare, a creat probleme la capitolul vânzarea cerealelor și a producției agricole, mai spune antreprenoarea.

Sursa foto: Agrarheute
loading ...