FERMIERII POLONEZI ȘI-AU LUAT PROTESTUL LA FRONTIERĂ. Ei cer subvenții mari și impozite mici

05 jan 2024
Asigurările ministrului agriculturii că cererile fermierilor care protestează la graniță vor fi puse în aplicare nu au dat rezultate. Fermierii de la Asociația Oszukana Wieś s-au întors astăzi pe traseul care duce la punctul de trecere a frontierei din Medyka.
 
Ministerul Agriculturii a emis un comunicat în care a asigurat că revendicările protestatarilor, adică subvenții pentru porumb, împrumuturi preferențiale de lichiditate și renunțarea la majorarea impozitului pe agricultură, vor fi puse în aplicare. Cu toate acestea, organizatorul protestului, Roman Kondrów, cere asigurări scrise, scrie presa poloneză.
 
Vrem să ne protejăm în scris și apoi putem renunța la acest protest și nu toată lumea ne va spune că totul este bine, când nu este atât de bine, a spus Kondrów pentru Radio 24 polonez.
 
Ministrul Agriculturii Czesław Siekierski asigură că fondurile pentru revendicările protestatarilor sunt incluse în buget. Ministrul poate ne promite multe, dar banii nu vor veni, deci ce se poate face?, spune Contoare Kondrów.
 
Protestul de la graniță este programat să dureze până pe 10 ianuarie, iar protestatarii lasă în prezent să treacă trei vehicule pe oră.
loading ...