FOOD HUB, MODELUL AMERICAN CARE GENEREAZĂ AFACERI DE SUCCES. Cifra de afaceri în România

10 dec 2021

O creștere a cifrei de afaceri de până la 650 000 de dolari, o triplare a numărului de clienți persoane fizice (de la 5 992 în 2018, după primul an de program, la 17 720, în 2020), precum și o lărgire progresivă a unui grup de producători care nu se concurează reciproc, respectiv o creștere de 60% în doar trei ani, de la 213 producători în 2018 la 342 în iulie 2021.

 
Cea mai prosperă perioadă a food hub-urilor de până în prezent au fost lunile de vârf ale pandemiei (aprilie-august 2020), când a existat o creștere de 150% a veniturilor înregistrate. După patru ani de program, cele patru food hub-uri existente astăzi în România livrează astăzi 4 000 de produse diferite, anunță AGROMEDIA cu referire la agro-tv.ro
 
Acestea sunt principalele rezultate cumulate ale food hub-urilor din România, organizații inspirate de un model american (și înregistrate în țara noastră ca societăți cu răspundere limitată), care gestionează în mod activ agregarea, distribuția și comercializarea produselor alimentare de la producătorii locali și regionali și le oferă în plus o întreagă gamă de servicii cu scopul îmbunătățirii eficienței, rentabilității și sustenabilității acestora.
 
Din 2017, anul de lansare a programului, food hub-urile din România s-au dezvoltat treptat și au crescut încontinuu, înregistrând rezultate remarcabile: venituri în creștere, un număr tot mai mare de producători cu care colaborează (și implicit de cumpărători), atât prin intermediul magazinelor online, cât și a celor fizice, precum și lărgirea gamei de produse comercializate. De asemenea, membrii acestor organizații au închiriat spații de depozitare mai mari, și-au extins activitatea și și-au diversificat strategiile de promovare și vânzare, cu focus pe mediul online.
 
În 2017, Romanian-American Foundation (RAF) a demarat programul Food Hub cu scopul de a stimula și sprijini competitivitatea și perspectivele de dezvoltare ale fermierilor mici și mijlocii printr-o abordare complementară asocierii prin cooperative agricole. Programul a cuprins două runde de finanțare (2017-2019 și 2020-2022), care au însumat până în acest moment peste 1,6 milioane de dolari și patru fundații care au fost susținute pentru a constitui și opera cinci food hub-uri în cinci zone ale țări.
 
Food hub-urile din România vând atât produse proaspete, cât și procesate: fructe și legume, lactate, miere, carne și mezeluri, panificație, plante aromatice, uleiuri, vin. Toate cele 4 entități rămase în program operează un centru logistic și un magazin fizic și/sau online, prin intermediul căruia comercializează și promovează produsele furnizorilor locali.
 
Sursa: agro-tv.ro

 

FOOD HUB, MODELUL AMERICAN CARE GENEREAZĂ AFACERI DE SUCCES. Cifra de afaceri în România

FOOD HUB, MODELUL AMERICAN CARE GENEREAZĂ AFACERI DE SUCCES

Cifra de afaceri în România

FOOD HUB, MODELUL AMERICAN CARE GENEREAZĂ AFACERI DE SUCCES. Cifra de afaceri în România

loading ...