RECOLTA DE CEREALE DIN AUSTRALIA ESTE URIAȘĂ. Ar putea ajunge la 42 de milioane de tone de grâu

12 jan 2023
Producția australiană de grâu depășește toate prognozele. Ar putea atinge un nou record de 42 de milioane de tone, spun comercianții și analiștii. Ultima estimare a fost de 36,6 milioane de tone - și acesta a fost un record. Cu toate acestea, recolta uriașă depășește capacitățile logisticii de export și pune multă presiune asupra prețurilor. De asemenea, calitatea grâului nu este cea mai bună din cauza precipitațiilor abundente, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrarheute.

Australia recoltează în prezent o nouă recoltă de grâu record pentru anul de comercializare 2022-23, care a fost recoltată în jur de 80% în prima săptămână a lunii ianuarie.

Randamentele de grâu, în special în decembrie, au fost în mod clar mai bune decât cele așteptate, în special în vestul Australiei. Celelalte state au, de asemenea, rezultate bune, în timp ce New South Wales (NSW) este singura zonă cu randamente sub medie.

Biroul Australian pentru Economie și Știință Agricolă și Resurselor (ABARES) și-a ridicat deja prognoza pentru producția de grâu din Australia pentru anul de comercializare 2022-23 (octombrie-septembrie) la un nou record de 36,6 milioane de tone în decembrie, de la 32,2 milioane de tone, în estimarea sa anterioară.

Recolta de grâu este de așteptat să fie cea mai mare în Australia de Vest, urmată de New South Wales, a mai spus ABARES. Producția în New South Wales este în scădere, deoarece precipitațiile excesive au lovit recoltele în unele regiuni, raportează comercianții. Suprafața de grâu a Australiei în 2022/23 a fost estimată la aproximativ 13 milioane de hectare, ceea ce este aproximativ aceeași ca și suprafața de anul trecut.
Pentru grâu, majoritatea analiștilor se așteaptă la un volum mai scăzut în calitate din cauza precipitațiilor excesive în timpul sezonului de recoltare.

Comercianții și analiștii au estimat până acum exporturile de grâu pentru noul sezon la aproximativ 27 până la 28,5 milioane de tone, ceea ce ar fi, de asemenea, un nou record.

Problemele de logistică limitează exporturile

Cu toate acestea, mulți analiști sunt sceptici cu privire la o creștere semnificativă a potențialului de export, deoarece lanțul logistic a fost deja utilizat aproape pe deplin în ultimii ani. Prin urmare, trebuie făcute investiții și dezvoltare majoră pentru a îmbunătăți logistica pentru a crește potențialul de export al Australiei, au spus comercianții australieni.

Recolta merge bine, dar regiunile sudice mai au, probabil, câteva săptămâni pentru a o finaliza, raportează analiștii australieni, spunând, de asemenea, că calitatea recoltei a fost recent mai bună decât se aștepta inițial, în ciuda ploii, dar nivelurile de proteine ​​sunt mai scăzute decât de obicei.

Serviciul industrial Fastmarkets Agriculture raportează că exporturile de grâu australiene au atins deja un record de 26 de milioane de tone în anul de comercializare 2021/22, cu exporturi lunare de recunoaștere de 2,8 milioane de tone pentru grâu și 4,2 milioane de tone pentru toate produsele agricole (cereale și rapiță). împreună. Se spune în continuare, însă, că guvernul australian și-a manifestat până acum puțin interes în investiții în dezvoltarea infrastructurii. Deci, problemele lanțului logistic rămân, în ciuda creșterii semnificative a producției din Australia din ultimii ani.
 
 
loading ...