SOLUȚII DIGITALE ÎN AGRICULTURĂ: Acces la date exacte, decizii corecte

17 mai 2024
Pe măsură ce tehnologia agricolă progresează, metodele tradiționale coexistă cu soluțiile digitale moderne, remodelând peisajul producției alimentare. În timp ce practicile precum aratul și monocultura persistă, integrarea unor tehnologii noi precum datele satelitare și dronele aduce schimbări revoluționare în domeniul agriculturii. În consecință, fermierii adoptă metode digitale pentru a-și spori producțiile și pentru a implementa agricultura durabilă.
 
Prin utilizarea tehnologiilor care le oferă acces la analize de date, fermierii obțin informații valoroase despre condițiile solului și ale apei, permițându-le să ia decizii corecte privind gestionarea terenurilor. În plus, agricultura digitală ajută la managementul culturilor și la maximizarea producțiilor, iar Corteva Agriscience, o companie globală de cercetare și dezvoltare agricolă, furnizează în mod constant fermierilor instrumente digitale pentru accesul la date în timp real din câmp. Aceste instrumente îi ajută pe fermieri să ia decizii precise pentru terenurile lor agricole prin soluții digitale.
 
Un exemplu al unei astfel de soluții este Granular Link, o aplicație mobilă premium dezvoltată de Corteva care integrează în mod transparent expertiza agricolă cu tehnologia avansată. Oferind informații exacte, recomandări pentru culturi și alerte privind starea culturilor.
 
Granular Link oferă servicii premium precum:
  • hărți cu fertilizare variabilă,
  • hărți de semănat cu rată variabilă,
  • analize satelitare de înaltă precizie,
  • date meteo hipelocale la nivel de parcelă,
  • recomandări privind irigatul,
  • instrumente pentru eficientizarea produselor biologice.
Toate acestea, contribuind la angajamentul față de inovație și progres în agricultura durabilă.
 
Hegedűs Krisztián, inginer agronom și fermier la SC Terracult SRL, satul Horia, județul Arad, împărtășește opinia despre importanța aplicației digitale:
Granular Link a devenit un partener esențial pentru ferma noastră în agricultură. Utilizarea serviciilor aplicației pe lotul nostru de grâu anul trecut a dus la producții ridicate și profitabilitate. Anul acesta, utilizând hărți de semănat cu rata variabilă pentru cultura noastră de orz oferite de Granular Link, am reușit să ne menținem standardele ridicate și să monitorizăm eficient terenurile prin ultilizarea celorlalte servicii oferite de aplicație. Cu acces la cei mai performanti indici satelitari de vegetație și recomandări precise privind irigarea, instrumentele digitale Corteva ne-au oferit posibilitatea de a optimiza operațiunile agricole și de a obține rezultate remarcabile. Corteva Agriscience livrează tehnologii cu adevărat inovatoare pentru a susține fermierii și activitatea aceastora.
 
Soluțiile digitale în agricultură contribuie la dezvoltarea unei agriculturi sustenabile, calității solului și gestionării raționale a apei, iar Corteva Agriscience caută să identifice noi moduri prin care să ofere informații precise fermierilor în monitorizarea nivelului de umiditate, un aspect important în special în regiunile care se confruntă cu scăderea resurselor de apă. Astfel, un instrument ca harta Agro Meteo, furnizează date în timp real despre previziuni meteo și despre resursele de apă din sol prin stațiile meteo și îi informează pe fermieri cu date din locațiile lor specifice.
Prin furnizarea de informații precise, în timp real și specifice câmpului, Corteva îi ajută să optimizeze productivitatea și să gestioneze eficient costurile cu inputurile, valorificându-și expertiza, capacitățile de cercetare și dezvoltare, prezența globală și infrastructura de piață pentru a susține avansarea tehnologiei agricole și a debloca întregul potențial pentru cei care produc.
 
Autor: Vasile Folea, Customer Technology & Digital Specialist pentru România și Republica Moldova, Corteva Agriscience
 
Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro  
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.
loading ...