PROCEDURA DE TRANZIT FEROVIAR AL MĂRFURILOR DIN ȘI SPRE UCRAINA, MAI SIMPLĂ

28 aug 2023
Procedura de tranzit feroviar al mărfurilor pe teritoriul Ucrainei, cu destinația Republica Moldova și România, și pe teritoriul Republicii Moldova, cu destinația Ucraina și România va fi mult mai simplă.
 
La sfârșitul săptămânii trecute, Rada Supremă a Ucrainei a ratificat Protocolul modificat al Acordului interguvernamental dintre Ucraina și Republica Moldova privind activitatea transportului feroviar.
 
Este un pas important care va permite tranzitul mai rapid de mărfuri între Moldova și Ucraina și va impulsiona exportul din și spre porturile Dunării, a menționat ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu.
 
Aceste modificări vor face posibilă efectuarea traficului de tranzit pe tronsonul Etulia (Moldova) – Reni (Ucraina) – Giurgiulești (Moldova) fără o staționare de trei zile în Reni. Prevederile vor fi aplicate garniturilor de tren de toate formele de proprietate și mărfurilor care merg din stațiile din Moldova și Ucraina sau în tranzit prin teritoriile acestora în direcția Giurgiulești (Moldova) și Galați-Larga (România).
 
Astfel, prin modificările operate va fi sporită capacitatea punctelor de trecere Fricăţei-Etulia și Reni-Giurgiulești.
 
loading ...