ALEXANDR SLUSARI PLEACĂ DE LA CONDUCEREA FORȚEI FERMIERULUI

04 mar 2024
Alexandr Slusari a anunțat că renunță la funcția de director executiv al Asociației Forța Fermierului. În februarie, mandatul său a expirat și a decis că nu mai vrea să candideze la următoarele alegeri. Motivul invocat este faptul că nu se înțelege cu actuala conducere a țării, care, potrivit lui Slusari, nu ține cont de solicitările Asociației și ale fermierilor.
 
Funcția mea presupune dialogarea permanentă cu reprezentanții guvernării. Eu nu mai pot discuta cu cei, care în doi ani prin inacțiunile sale au contribuit practic la nimicire a sutelor agricultori micro, mici și mijlocii din domeniul cerealelor și oleaginoaselor. (…) Reacția sau a lipsit sau a fost una foarte întârziată. Toate propunerile, iar mai apoi protestele fermierilor micro, mici și mijlocii au fost tratate de către autoritățile abilitate cu aroganță și indiferență. A fost mare diferența de abordare în comparație cu țările Europei de Est, unde autoritățile operativ au reacționat la criză în ramură și au tratat cu mare respect pe fermieri.
 
Când agricultorii noștri au protestat în noiembrie-decembrie 2023 cu tehnică agricolă în Chișinău și strigau cu disperare că se apropie falimentul, reacția a fost ZERO. Nici măcar acel cadou de motorină din România Guvernul nu a fost capabil să aducă până ziua de azi. Iată că în februarie catastrofa s-a produs. Sute fermieri sunt executați, rămân fără bunuri și stau cu conturi blocate.
 
Sunt mândru și onorat că am fost director executiv la această organizație minunată Forța Fermierilor, care nu depinde de nimeni, în afară de agricultori și este administrată în cel mai democratic mod. O părticică de inimă mea rămâne aici. Până la 31 martie voi mai fi implicat în definitivarea unor proiecte importante în cadrul organizației. Dar și după asta, în măsura posibilităților, sunt disponibil să acord asistența asociației, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa de Facebook unde a făcut public anunțul.
 
Anterior, Alexandr Slusari a fost vicepreședinte al Partidului Forța Poporului. Iar în urma alegerilor parlamentare din 2019 a fost deputat în Parlament din partea Blocului ACUM.
loading ...