BANII DIN VÂNZAREA BILETELOR PENTRU FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST” – DONAȚI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA

16 jun 2022
Aproximativ 68.000 de lei au ajuns la refugiații din Ucraina, care se află, în prezent, la centrul de plasament din orașul Criuleni. Ajutorul material vine din parte Asociațiilor Producătoare de Vinuri cu Indicație Geografică Protejată, a companiilor producătoare de vinuri IGP și a Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) și constituie suma acumulată din vânzarea biletelor pentru festivalul „DeVin&DeGust”.  Evenimentul desfășurat la finele lunii mai a pus accent pe promovare a vinurilor cu Indicație Geografică Protejată (IGP) – însemn de calitate a vinurilor îmbuteliate și a avut un puternic caracter caritabil.

Astfel, banii acumulați din vânzarea biletelor au ajuns la 120 de refugiații din Ucraina, care se află, în prezent, la evidența centrului de plasament din orașul Criuleni. 65 dintre aceștia sunt găzduiți de Centrul de Plasament, care funcționează cu susținerea Asociației Obștești „Fiecare Contribuie Pentru Schimbare”, iar ceilalți cetățeni ucraineni care s-au bucurat de suportul material și ajutoarele oferite de ONVV sunt adăpostiți de familiile din regiune.

Gestul de solidaritate constituie ralierea eforturturilor pentru susținerea refugiaților aflați în Republica Moldova.

Elizaveta Breahnă, director interimar Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV):

Războiul din Ucraina are în continuare efecte negative asupra întregii industrii vitivinicole din țara noastră. Cu toate acestea, este nevoie să ne arătăm solidaritate față de vecinii noștri care și-au găsit adăpostul în țara noastră. De aceea, ne onorăm promisiunea făcută la începutul festivalului „DeVin&DeGust”, iar toți banii colectați din vânzarea biletelor au fost donați.”
 
Astfel, refugiații au primit medicamente și produse igienice de primă necesitate, dar și vouchere în baza cărora își vor putea achiziționa haine de la brandurile locale. La fel, a fost cumpărat și un cărucior pentru o persoană cu dizabilități care se află în centru de plasament și produse de îngrijire necesare.
 
La eveniment au participat 1475 de vizitatori, care au intrat în baza biletelor achiziționate. Festivalul „DeVin & DeGust” a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociațiile de Producători  de Vinuri cu IGP „Codru”, „Ștefan Vodă și  „Valul lui Traian”.
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

BANII DIN VÂNZAREA BILETELOR PENTRU FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST” – DONAȚI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA

BANII DIN VÂNZAREA BILETELOR PENTRU FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST” – DONAȚI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA

BANII DIN VÂNZAREA BILETELOR PENTRU FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST” – DONAȚI PENTRU REFUGIAȚII DIN UCRAINA

loading ...