CONDIȚII SPECIALE DE ACHITARE A RATELOR PENTRU FERMIERII CU SITUAȚIA FINANCIARĂ PRECARĂ

09 jan 2024
Fermierii aflați în situații financiare critice vor fi favorizați de creditori și vor primi condiții speciale de achitare a ratelor. Dosarele fermierilor au fost transmise la instituțiile de creditare și câteva dintre acestea au primit deja și răspuns, anunță MAIA.
 
Conform deciziei Comisiei pentru analiza problemelor invocate de către fermieri, s-a pus la dispoziția creditorilor informații despre 121 de agenți economici (potrivit datelor prezentate de asociații), care au probleme în realizarea obligațiunilor de plată conform contractelor cu instituțiile bancare, non-bancare și diverși furnizori.
 
Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, până astăzi, 9 ianuarie 3 instituții bancare și un furnizor de inputuri au prezentat soluțiile puse în aplicare. Majoritatea acestora se referă la modificarea condițiilor inițiale de plată pentru a face ratele mai ușor de gestionat pentru agricultori.
 
Menționăm că, Comisia nu poate interveni direct în relațiile comerciale dintre doi agenți economici, însă sunt depuse eforturi ca prin colaborare să găsim soluții adaptate la profilul și nevoile fiecărui agricultor. De asemenea, informăm că, din motive legate de confidențialitatea datelor comerciale ce vor fi discutate, reprezentanții mass-media nu vor putea participa la ședință. Declarații de presă vor fi oferite după încheierea ședinței, scrie în comunicatul oficial.
 
Următoarea ședință a Comisiei va avea loc vineri, 12 ianuarie curent, la care sunt invitați să participe și creditorii cu rapoarte preliminare.
 
loading ...