MAGNOLIA GALBENĂ, BORDO SAU ROZ BUCURĂ DEJA VIZITATORII GRĂDINII BOTANICE

24 mar 2023
Au înflorit primele magnolii la Grădina Botanică din Chișinău. Magnolia albă, magnolia galbenă sau magnolia bordo bucură vizitatorii prin culoare și mireasmă îmbătătoare. Administrația Grădinii Botanice își propune să obțină cea mai mare colecție de magnolii.

Primele exemplare, sunt cele mai timpurii. Avem cea mai mare colecție de magnolii din zonă. Ne-am propus să intrăm într-un concurs cu celelate grădini botanice  - o competiție frumoasă.

Cele mai frumoase magnolii

Magnolia stelară a fost adusă la Grădina Botanică din Chișinău acum 4 ani, din Polonia. A primit acest nume de la petalele alungite, asemănătoare stelelor. Florile sunt foarte frumoase și impresionează prin farmec și miros îmbietor.Magnoliile înfloresc la sfârșitul lunii martie și pe parcursul lunii aprilie. Astfel, în scurt timp, Grădina Botanică din Chișinău se va transforma într-un loc miraculos, o explozie de culoare și parfum.

Soiul Alexandrina este una din cele mai timpurii magnolii. Înflorește abundent. Are floarea sub formă de cupă. Este preferată în spațiile decorative pentru florile foarte mari, care pot atinge până la 8 cm.

În colecția Grădinii Botanice din Chișinău sunt și magnolii cu frunzele veșnic verzi. Administrația instituției își propune să aibă toată diversitatea de soiuri. În acest scop, specialiștii din cadrul instituții vor planifică să facă propriile încrucișări.

Specialiștii de la Grădina Botanică își propun să creeze specii proprii

Ținem pumnii strânși pentru ca temperaturile să fie pozitive, pentru a nu afecta magnoliile. Cel mai mare pericol pentru ele sunt înghețurile târzii de primăvară. Ele ar putea pereclita înflorirea și, ulterior, formarea semințelor. Pe noi ne interesează și aspectul de cercetare. Vrem să facem mici laboratoare în aer liber și să creăm speciile noastre.

Magnolie galbenă și roșie la Grădina Botanică din Chișinău

Pentru prima dată în acest an, la Grădina Botanică din Chișinău au înflorit mai multe magnolii din specia Hamamelis. Acestea se remarcă prin diversitate de culori, inclusiv magnolie galbenă, magnolie roșie, a căror flori sunt asemănătoare cu un păianjen. Tot în această perioadă, vizitatorii mai pot admira pomii de piersici înfloriți.

Sursa: Exclusiv TV
Imagine: kiev.sq.com.ua
 
loading ...