NOUL DIRECTOR ANSA: pregătit de a răspunde provocărilor din sector. Radu Musteață a fost prezentat echipei

07 oct 2021
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) are un nou director. Este vorba despre Radu Musteață, numit în funcție la data de 6 septembrie curent de către cabinetul de miniștri. 

Astăzi, Radu Musteață a fost prezentat echipei ANSA în cadrul unei ședințe de către ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu. Ministrul l-a felicitat pe noul director urându-i succese și perseverență în activitatea profesională, alături de angajații ANSA.

„ANSA are un rol esențial pentru consumatorul local și pentru prosperitatea economică a țării. Din acest considerent, mizăm pe cunoștințele și pe capacitățile noului director în realizarea politicilor privind siguranța alimentelor  și în armonizarea cadrului legislativ național cu reglementările Uniunii Europene în domeniul protecției consumatorilor. Totodată, în acest sens, fac apel la colaborare și implicare pro activă între instituțiile statului”, a relatat ministrul.

La rândul său, Radu Musteață a accentuat că va depune toate eforturile pentru a răspunde provocărilor din sectorul siguranței alimentare.

„Îmi voi concentra atenția spre consolidarea echipei, pentru a obține rezultate în dezvoltarea sectorului agroalimentar și în desfășurarea activității de protecție a consumatorilor. Sper să avem o colaborare fructuoasă cu echipa și să ne reușească schimbarea lucrurilor spre bine”, a declarat dl Musteață.

Noul director al ANSA, Radu Musteață, are studii în tehnologie alimentară, chimie ecologică și protecția mediului. Anterior, a deținut funcția de șef al direcției Siguranța și Calitatea Produselor Alimentare de Origine Non-animală din cadrul ANSA, iar în perioada iunie - decembrie 2018 a fost director al Întreprinderii Publice „Centrul Republican de Diagnostică Veterinară”.
 
loading ...