VINDEAU PEȘTE ÎN CONDIȚI INSALUBRE. Vinovații au fost sancționați

10 apr 2023
Atenție la peștele proaspăt pe care îl cumpărați. Verificați condițiile de păstrare și transportare, dar și starea acestuia. Așa cum weekend-ul precedent, creștinii ortodocși au sărbătorit „Floriile” și au avut dezlegare la pește, vânzătorii ambulanți au profitat de solicitările în creștere și au scos în vânzare pește în condiții insalubre. Inspectorii ANSA anunță despre identificarea mai multor cazuri.

În perioada 08-09 aprilie 2023 inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat o serie de controale privind respectarea cerințelor sanitare veterinare în timpul transportării peștelui viu.

Acțiunile sau axat pe verificări în proximitatea locurilor de comercializare a peștelui viu în mai multe regiuni ale țării, pentru verificarea respectării cerințelor sanitar veterinare în timpul transportului, precum și comercializarea peștelui viu, informează ANSA.

În timpul controalelor efectuate s-au depistat mai multe încălcări:
  • transportarea peștelui viu fără certificate sanitare veterinare și acte de proveniență,
  • transportarea peștelui viu cu unități de transport neautorizat și care nu dispuneau de dotările corespunzătoare,
  • trasportarea peștelui viu care se bănuiește a fi pescuit prin activități de braconaj.
În urma controalelor desfășurate au fost întocmite mai multe procese verbale iar persoanele care au încălcat legislația urmează a fi sancționate potrivit Codului Contravențional al Republicii Moldova.
loading ...