PROGNOZA HIDROLOGICĂ PENTRU 20-21 APRILIE. Când se opresc ploile?

20 apr 2023
Râul Nistru, pe sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 10-60 cm. 

În râul Nistru, din cauza măririi deversării apei din lacul de acumulare Dubăsari de la 520 m3/s până la 700 m3/s, pe sectorul: orașul Dubăsari – orașul Grigoriopol, va avea loc creșterea nivelului apei cu 60-90 cm, iar pe sectorul orașul Grigoriopol – satul Răscăieți va continua scăderea nivelului apei cu 10-70 cm.

În râul Prut, în amonte(în susul apei) de lacul de acumulare Costești-Stânca, va avea loc scăderea nivelului apei cu circa 10 cm.

În râul Prut, din cauza micșorării deversării apei din lacul de acumulare Costești - Stânca de la 130 m3/s până la 110 m3/s, pe sectorul orașul Ungheni – satul Leușeni va continua scăderea nivelului apei cu 10-30 cm, iar pe sectorul s. Leușeni – s. Brînza va continua creșterea nivelului apei cu 10-30 cm.Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, de sâmbătă, ploile contenesc. În unele regiuni ale țării, vom avea parte și de zile cu soare. Vremea frumoasă, însă, nu se menține pentru mult timp, precipitațiile revin, începând de miercuri, 26 aprilie.

Drept urmare a ploilor căzute în majoritatea raioanelor țării a fost îngreunată efectuarea semănatului culturilor de primăvară, fermierii așteaptă zilele fără precipitații pentru a efectua finaliza semănatul.
loading ...