AGRICULTORI DE TOP: Tatiana Pavliuc a beneficiat de un suport de aproape 14 milioane lei. Unde a investit antreprenoarea banii

22 sep 2021
Tatiana Pavliuc, supranumită și „doamna de fier din agricultură”, este administratoarea întreprinderii „Plaiul Bîrlădean” SRL din satul Bîrlădeni, raionul Ocnița. Dna Pavliuc este pomicultor și a beneficiat de un împrumut de aproape 14 milioane lei, pe care i-a investit în dezvoltarea afacerii, mai exact, în infrastructura post-recoltă a întreprinderii pe care o gestionează. Cu ceva timp în urmă, a instalat pe o suprafață de 25 ha un sistem antigrindină. După ce s-a convins de eficiența acestuia, producătoarea a optat pentru implementarea sistemului pe încă 20 ha.


 
„Toate aceste schimbări necesită investiții, astfel am solicitat suport în cadrul Proiectului Livada Moldovei. Este destul de greu să faci ceva eficient fără a investi. Datorită facilităților proiectului am fost scutiți de achitarea taxei TVA, am beneficiat de mai multe scutiri de plăți la importul inputurilor necesare, dar și condițiile de creditare sunt foarte avantajoase”, a menționat antreprenoarea de top.
 
Istoria Tatianei Pavliuc o cunoaște o lume întreagă, după ce revista VIP Magazin i-a acordat Premiul Omul Anului în Agricultură. De la economist șef a ajuns să administreze o întreprindere care dispune și de o linie de sortare, și de un frigider cu cinci camere. A demarat construcția bisericii din sat cu hramul Înălțarea Domnului. Localitatea era fără lăcaș de cult. A comandat clopotele, a sfințit locul. Oamenii din sat s-au implicat toți.
 


A gazificat satul, a reparat spitalul, punctul medical. A telefonizat comuna, că existau doar două telefoane – unul la primărie și altul, al ei. Își dorește să construiască o stație de epurare, ca sătenii să bea apă curată. Oferă locuri de muncă. Are un cămin de 70 locuri, vin muncitori din toate satele, și au parte de cazare și de hrană de trei ori pe zi.
 
 
 
loading ...