Proiectul a fost posibil datorită sprijinului financiar obținut prin Livada Moldovei, inițiativă implementată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul Băncii Europene de Investiții și al Guvernului Republicii Moldova. Creditul preferențial a permis nu doar construirea unor hale moderne pentru întreținerea vitelor mari cornute, ci și dotarea acestora cu echipamente performante.
Obiectivul nostru este de a ajunge la 1200 de vaci mulgătoare. Ne asigurăm furajele din cele 1300 ha de teren arabil pe care le lucrăm, iar anual vom extinde suprafața cu încă 200 ha. Scutirile de TVA și taxe vamale pentru importul utilajelor ne-au permis economii semnificative, redirecționate spre alte investiții sustenabil”, a declarat Ion Popescu.

Ferma va fi populată cu 480 de vaci de rasă Holstein, iar pentru un impact minim asupra mediului, a fost construit un sistem modern de captare și reciclare a dejecțiilor, utilizate ulterior ca îngrășământ natural.
Cu 60 de angajați bine plătiți și tehnologii de ultimă generație, Buffalo Agro face parte dintr-un holding integrat pe verticală – de la cultivarea furajelor și producerea laptelui până la procesarea acestuia și distribuția în rețeaua proprie de magazine.
Prin aceste investiții, putem concura cu produsele lactate din import. Suntem încrezători că vom livra aceeași calitate înaltă pe tot parcursul anului, adaugă Ion Popescu.
Până în prezent, prin proiectul „Livada Moldovei” au fost finanțate 610 proiecte investiționale în agricultură, în valoare totală de 102 milioane euro. Contribuția beneficiarilor a depășit pragul de 105 milioane euro – o dovadă clară că agricultura moldovenească se dezvoltă prin parteneriate durabile și investiții inteligente.