LAPTE PROASPĂT LA DOZATOR. Este afacerea de succes a 2 tineri din Șolcani, Soroca

22 jun 2022
Nicolae și Cristina Spoială, o tânără familie din satul Șolcani, raionul Soroca și-au deschis propria afacere. Au pus pe roate o fermă cu 75 de bovine. Comercializează laptele în stare proaspătă, dar într-un mod nou pentru soroceni: la dozator, un aparat unicat și pentru Republica Moldova, transmite AGROMEDIA, cu referire la televizorul.online.

Noi avem copii și ne-am dori ca și alți pici să bea lapte natural. Astfel, ne-a venit ideea să vindem laptele de la ferma noastră la dozator. Am adus aparatul din Italia, acolo este produs. Cumpărătorii pot alege, vin cu sticla proprie sau o cumpără tot de la aparat, menționează Cristina Spoială.

Dozatorul a fost instalat într-un sector din municipiul Soroca. Astfel, locuitorii orașului își pot procura singuri laptele la un preț de 20 de lei litrul, doar apăsând un buton. Oamenii spun că este o idee binevenită în sectorul lor.

Cumpărător: Eu am copil mic și necesitatea zilnică de a cumpăra lapte. Copilul nu bea laptele din magazin, dar acesta îi place.

Cumpărător: M-a ajutat doamna care a fost înaintea mea. Este prima dată când cumpăr de aici, dar consider că dacă va fi calitativ, doar de aici vom lua.

Cumpărător: Este o idee foarte bună. La Soroca Nouă sunt foarte mulți locuitori. În magazin, când e proaspăt, când nu este proaspăt. Dar aici, iată, scrie că laptele este proaspăt, asta este forte bine. Prețul este bun.

Cumpărător: E interesant, totul e modern. N-am gustat încă, nu știu. Merg acasă și vom vedea.

Anterior, Nicolae a muncit 7 ani peste hotarele țării. Cu banii câștigați, dar și cu alți 80 de mii de lei, bani obținuți în cadrul proiectului „Start pentru tineri” a cumpărat 75 de vaci.Împreună cu soția, am decis să cumpărăm o fermă. Căutând, am găsit-o pe aceasta. Ea era la un nivel foarte jos, noi am ridicat-o. am cumpărat inițial 2 junci. Ele au fătat, apoi am mai cumpărat și alte vaci. Apoi, vindeam laptele, cu banii pe care îi primeam, mai cumpăram 2, 3 vaci. Apoi, am câștigat un proiect pentru cumpărarea a 18 bovine, spune Nicolae Soială.

Deși nu se plânge, antreprenorul totuși susține că întâmpină și unele greutăți.

E greu cu lucrătorii. S-a scumpit și motorina, și multe altele. Simțim dificultatea, dar suntem tineri și mergem înainte, nu lăsăm mâinile în jos.

Tinerii antreprenori nu se opresc aici, ei spun că și în continuare își propun ca ferma lor să asigure populația cu lapte natural, dar și cu locuri de muncă.
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

AFINE CANADIENE, CRESCUTE LA CIMIȘLIA. De ce Juneberry sunt considerate fructe minune și cum se cultivă, cu producătorul Sergiu Leancă

28 jun 2022

CĂTINA – și prietenoasă mediului, și profitabilă în același timp. Cum a ajuns Igor Golban de la un mic producător agricol, la proprietar de hub agroindustrial, AICI

28 jun 2022

PLANTELE MEDICINALE DE LA ȘOLCANI, ÎN CEAIURILE EUROPENILOR. Istoria de succes a lui Ion Cebotari, AICI

24 jun 2022

ALBINĂRITUL SE POTRIVEȘTE BINE ȘI FEMEILOR. Cum a ajuns Marinela Cataraga una din cele 2 absolvente la Specialitatea Apicultură?

10 jun 2022

BROCCOLI ȘI CONOPIDA DIN SERELE LUI NICOLAE STRUNGARU SUNT DEJA PE TARABELE PIEȚII. Cât costă dar și cum se cultivă, AICI

03 jun 2022

LAPTE PROASPĂT LA DOZATOR. Este afacerea de succes a 2 tineri din Șolcani, Soroca

LAPTE PROASPĂT LA DOZATOR

Este afacerea de succes a 2 tineri din Șolcani, Soroca

LAPTE PROASPĂT LA DOZATOR. Este afacerea de succes a 2 tineri din Șolcani, Soroca

loading ...