LAPTE PROASPĂT LA DOZATOR. Este afacerea de succes a 2 tineri din Șolcani, Soroca

22 jun 2022
Nicolae și Cristina Spoială, o tânără familie din satul Șolcani, raionul Soroca și-au deschis propria afacere. Au pus pe roate o fermă cu 75 de bovine. Comercializează laptele în stare proaspătă, dar într-un mod nou pentru soroceni: la dozator, un aparat unicat și pentru Republica Moldova, transmite AGROMEDIA, cu referire la televizorul.online.

Noi avem copii și ne-am dori ca și alți pici să bea lapte natural. Astfel, ne-a venit ideea să vindem laptele de la ferma noastră la dozator. Am adus aparatul din Italia, acolo este produs. Cumpărătorii pot alege, vin cu sticla proprie sau o cumpără tot de la aparat, menționează Cristina Spoială.

Dozatorul a fost instalat într-un sector din municipiul Soroca. Astfel, locuitorii orașului își pot procura singuri laptele la un preț de 20 de lei litrul, doar apăsând un buton. Oamenii spun că este o idee binevenită în sectorul lor.

Cumpărător: Eu am copil mic și necesitatea zilnică de a cumpăra lapte. Copilul nu bea laptele din magazin, dar acesta îi place.

Cumpărător: M-a ajutat doamna care a fost înaintea mea. Este prima dată când cumpăr de aici, dar consider că dacă va fi calitativ, doar de aici vom lua.

Cumpărător: Este o idee foarte bună. La Soroca Nouă sunt foarte mulți locuitori. În magazin, când e proaspăt, când nu este proaspăt. Dar aici, iată, scrie că laptele este proaspăt, asta este forte bine. Prețul este bun.

Cumpărător: E interesant, totul e modern. N-am gustat încă, nu știu. Merg acasă și vom vedea.

Anterior, Nicolae a muncit 7 ani peste hotarele țării. Cu banii câștigați, dar și cu alți 80 de mii de lei, bani obținuți în cadrul proiectului „Start pentru tineri” a cumpărat 75 de vaci.Împreună cu soția, am decis să cumpărăm o fermă. Căutând, am găsit-o pe aceasta. Ea era la un nivel foarte jos, noi am ridicat-o. am cumpărat inițial 2 junci. Ele au fătat, apoi am mai cumpărat și alte vaci. Apoi, vindeam laptele, cu banii pe care îi primeam, mai cumpăram 2, 3 vaci. Apoi, am câștigat un proiect pentru cumpărarea a 18 bovine, spune Nicolae Soială.

Deși nu se plânge, antreprenorul totuși susține că întâmpină și unele greutăți.

E greu cu lucrătorii. S-a scumpit și motorina, și multe altele. Simțim dificultatea, dar suntem tineri și mergem înainte, nu lăsăm mâinile în jos.

Tinerii antreprenori nu se opresc aici, ei spun că și în continuare își propun ca ferma lor să asigure populația cu lapte natural, dar și cu locuri de muncă.
loading ...