ROMINA ROMANIȚA DARII ȘI SOȚUL EI transformă fructele de pădure în sucuri naturale cu suportul UE

21 jun 2024
Inovație în Procesarea Fructelor de Pădure
 
În Buzduganii de Jos, comuna Valea Mare, Ungheni, se întinde o plantație de fructe de pădure (cătină, aronia și afine).
 
Afacerea a fost fondată în 2020 de către Romina Romanița Darii și soțul ei, concentrându-se pe procesarea fructelor de pădure și producția de sucuri naturale.
Cu suportul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF, afacerea a beneficiat de o asistență în valoare de 25.000 de euro.
 

Cu această finanțare și contribuția proprie, compania a instalat o linie completă de producție a sucurilor din fructe de pădure, în spații separate de depozitare și producție, adaptabile pentru sucuri de fructe și legume. De asemenea, a fost achiziționată o linie de procesare post-recoltare, o linie tehnologică de congelare prin șoc și a fost implementat sistemul software ERM (Enterprise Resource Management) cu suportul proiectului PNUD „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, finanțat de Elveția.
 

Compania a fost, de asemenea, conectată la apeductul de apă potabilă, instalat cu suportul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” în satul Buzduganii de Jos din comuna Valea Mare. Pe lângă activitatea de procesare, „Hippo Bio” SRL se concentrează pe dezvoltarea turismului rural și intenționează să deschidă în viitor o pensiune în apropierea plantației de fructe de pădure.
 
European Union in the Republic of Moldova Unde ne conectăm - Regiunea Ungheni Swiss Cooperation in Moldova
 
loading ...