O PIAȚĂ MODERNĂ CUM N-A MAI VĂZUT CAHULUL. Se deschide mâine la Slobozia Mare, cu gospodari și demnitari

06 oct 2021
Mâine, 7 octombrie, la Slobozia Mare, Cahul va fi deschisă o piață transfrontalieră cu hală modernă. Va fi una dintre cele mai mari din sudul Republicii Moldova și singura care va activa în regim 7/7 pe traseul Giurgiulești–Cahul.
 
Circa 100 de producători și gospodari din Slobozia Mare vor fi principalii protagoniști, care vor marca deschiderea unui loc modern de comercializare a cărnii și produselor lactate, legumelor și fructelor, vinurilor, dar și mărfurilor nealimentare, toate produse în Slobozia Mare.
 
La un loc cu gospodarii vor participa și înalți demnitari. Este vorba despre directoarea Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Caroline Tissot, reprezentantă rezidentă, PNUD-Moldova, Dima Al-Khatib, șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora, Nadejda Zubco, primara satului Slobozia Mare, Valentina Carastan și directoare executivă, Asociația de băștinași din Slobozia Mare „Baștina mea”, Svetlana Tecuci.
 
De menționat că deschiderea pieței cu hală agroalimentară va asigura 20 de locuri pentru comercializarea de produse din carne/lactate, 20 de locuri pentru comerț din camioane/automobile, 25 de locuri la tarabe, 5 gherete pentru produse industriale. Toată marfa va fi autohtonă și va  putea fi cumpărată și de cetățenii români, Slobozia Mare situându-se pe malul râului Prut.
 
Dezvoltarea economică a satului Slobozia Mare este realizată în baza unei „Foi de parcurs”. Piața în stil rustic este un element ce completează și promovează activitatea turistică a localității Slobozia Mare prin prezentarea unei hărți cu 24 atracții turistice locale, unui muzeu cu peste 10 mii de exponate și punct de informare turistică, ansamblului etnofolcloric „Mocănașii”, parte a patrimoniului UNESCO.
 

O PIAȚĂ MODERNĂ CUM N-A MAI VĂZUT CAHULUL. Se deschide mâine la Slobozia Mare, cu gospodari și demnitari

O PIAȚĂ MODERNĂ CUM N-A MAI VĂZUT CAHULUL

Se deschide mâine la Slobozia Mare, cu gospodari și demnitari

O PIAȚĂ MODERNĂ CUM N-A MAI VĂZUT CAHULUL. Se deschide mâine la Slobozia Mare, cu gospodari și demnitari

loading ...