BURSA DE CEREALE INDICĂ MAJORĂRI LA PREȚUL GRÂULUI: RECOLTA SE USUCĂ ÎN FRANȚA ȘI GERMANIA

11 mai 2022
Bursa de cereale indică majorări la prețul grâului, pe fondul secetei din Franța, Germania, SUA și India. În SUA, semănatul de porumb progresează într-un ritm lent din cauza vremii. Ucraina are probleme la capitolul semănat, dar și în privința exportului produselor agricole, transmite Agromedia, cu referire la agrarheute.com.

Prețurile grâului au crescut din nou brusc la sfârșitul săptămânii trecute, din cauza secetei din Germania și Franța, regiuni importante de creștere a cerealelor. De asemenea, în noua săptămână, grâul începe cu prețuri mari, în tranzacțiile de piață în SUA .

Ploile mult așteptate din regiunile importante de cultivare a grâului din SUA, au fost sub așteptările agricultorilor. Iar prognozele meteo nu transmit precipitații importante în următoarele zile.

Seceta din Franța și Germania, precum și un val de căldură în India, reduc potențialul de producție și în alte zone importante. Analiștii sunt din ce în ce mai îngrijorați de consecințele secetei în primele două țări producătoare ale Europei: Franța şi Germania.

Prețurile globale la porumb sunt determinate simultan de condițiile foarte dificile de semănat în SUA și de cererea mare din China.

Având în vedere numeroasele incertitudini care se adaugă consecințelor războiului din Ucraina, prețurile grâului pe piețele europene și internaționale rămân în permanentă schimbare. La sfârșitul săptămânii, prețurile la grâu, pe piața futures din Paris au urcat la 406,50 EUR pentru contractul care expiră în mai, iar noua recoltă s-a închis la 397,50 EUR.

La piața angro germană și la portul de export din Hamburg, grâul de pâine a fost din nou cotat, vineri la 406 EUR per tonă - după o scădere semnificativă în cursul săptămânii. În perioada imediat următoare, însă, prețurile spot ar trebui să crească.

În Franța, recolta se usucă – Germania este și ea amenințată

Vremea uscată și caldă din Franța în următoarele 10 zile, după câteva luni de precipitații reduse, va deteriora ireversibil recoltele de cereale ale celui mai mare producător de cereale din Uniunea Europeană, a declarat joi Arvalis Cultivation Institute pentru Reuters.

Între 1 ianuarie și 10 mai, în Franța au fost cu aproximativ 30% mai puține precipitații decât media din ultimii 20 de ani, făcând solul extrem de vulnerabil la vremea uscată în continuare, a declarat Jean-Charles Deswarte, agronom la Institutul de Cultură Arvalis.

Comisia Europeană a prognozat recent și o recoltă de grâu la nivelul anului trecut, de aproximativ 130 de milioane de tone. În același timp, stocurile ar scădea la 12,6 milioane de tone, în special din cauza unuia dintre exporturile-record așteptate de 40 de milioane de tone.

Prețurile porumbului cresc din cauza însămânțării extrem de lente în SUA

Și prețurile porumbului au crescut recent, având în vedere problemele din SUA și Ucraina. Săptămâna trecută, prețurile pentru porumb și-au menținut ritmul ascendent, în special pentru următoarea recoltă.

De cealaltă parte a Atlanticului, preocupările cresc pe măsură ce operațiunile de semănat din regiunile de creștere a porumbului sunt încetinite semnificativ de o climă rece și umedă. Potrivit datelor, de la 1 mai, doar 14% din lucrări au fost finalizate, față de 42% anul trecut, ceea ce ar putea duce la schimbări de suprafețe cultivate cu soia.

Războiul amenință, de asemenea, recolta de porumb din 2022 a Ucrainei, iar daunele raportate aduse infrastructurii portuare și instalațiilor de depozitare reprezintă o mare îngrijorare pentru piețe. Ucraina continuă să-și organizeze fluxurile comerciale pe calea ferată și prin portul Constanța din România. De asemenea, s-au încheiat acorduri cu Bulgaria, Polonia și Țările Baltice pentru a scoate mărfuri din țară.

Totuși, comercianții europeni raportează și o scădere a cererii de porumb pe piața comunitară. Cumpărătorii spanioli par, de asemenea, să apeleze la provizii (mai ieftine) din Canada și America de Sud. În plus, există o scădere a cererii din cauza gripei aviare și a începutului sezonului de pășunat.
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

SEZON NOU, PROBLEME VECHI. MII DE ALBINE GĂSITE MOARTE LA O STUPINĂ. Motivul: Tratamente chimice în livezi

19 apr 2022
Din aceeași categorie

FERMIERII DIN UTA GĂGĂUZIA ESTIMEAZĂ CĂ VOR AVEA MAI PUȚIN GRÂU, ORZ ȘI RAPIȚĂ ÎN ACEST AN

12 mai 2022

RUGINILE ȘI SFÂȘIEREA FRUNZELOR LA CEREALELE PĂIOASE. Transmitere. Simptome. Combatere

09 mai 2022

ÎN 2022, MOLDOVA ARE CEA MAI MICĂ SUPRAFAȚĂ DE GRÂU DE TOAMNĂ DIN ULTIMII 10 ANI

06 mai 2022

CULTURI ASOCIATE DE FLOAREA-SOARELUI ȘI LUCERNĂ. Una din soluții pentru rezolvarea problemei de rotație a culturilor

05 mai 2022

BOLILE FOLIARE ALE CEREALELOR PĂIOASE. Septorioza și Fuzarioza cerealelor

04 mai 2022
Știri recomandate

GRÂUL ATINGE PREȚURI RECORD. India a interzis exportul de cereale

16 mai 2022

CAZ CONFIRMAT DE GRIPĂ AVIARĂ LA UNGHENI. Locuitorii din zonă, îndemnați să țină păsările închise

16 mai 2022

VREME FRUMOASĂ ȘI CALDĂ ÎN TOATĂ ȚARA

16 mai 2022

MAIA, LA CONFERINȚA REGIONALĂ FAO PENTRU EUROPA. Vezi care au fost principalele subiecte

16 mai 2022

AU TRECUT ÎNGHEȚURILE, DAR VINE GRINDINA! Este pregătit Serviciu Antigrindină să facă față intemperiei?

13 mai 2022

BURSA DE CEREALE INDICĂ MAJORĂRI LA PREȚUL GRÂULUI: RECOLTA SE USUCĂ ÎN FRANȚA ȘI GERMANIA

BURSA DE CEREALE INDICĂ MAJORĂRI LA PREȚUL GRÂULUI: RECOLTA SE USUCĂ ÎN FRANȚA ȘI GERMANIA

BURSA DE CEREALE INDICĂ MAJORĂRI LA PREȚUL GRÂULUI: RECOLTA SE USUCĂ ÎN FRANȚA ȘI GERMANIA

loading ...