HIBRIZII „ PIONEER®”, DE FLOAREA-SOARELUI, rezultat de 5 tone la hectar de pe lotul demonstrativ din Criuleni

29 oct 2021

Floarea soarelui este cea mai cultivată cultură în Republica Moldova. Fermierii investesc în material semincer de calitate pentru a obține rezultate scontate. Profituri mari pot fi înregistrare numai atunci când sunt efectuate toate tehnologile de bază plus condiții meteo favorabile.

Compania Corteva Agriscience și-a demonstrat potențialul genetic al hibrizilor PIONEER® de porumb și floarea-soarelui. Aceștia au fost prezentați pe lotul demo de pe terenul agricol al fermierului Mihai Cerguță din s.Cimișeni, r.Criuleni. Fermierul a spus că floare soarelui a fost recoltată, și per ansamblu, a obținut o roadă de aproximativ 4 tone 500 kg la ha, de pe o suprafață de 600 ha. Însă, plăcut surprins a rămas de genetica hibrizilor PIONEER®, unde a obținut roadă de mai bine de 5 tone la ha.

„Suntem mulțumiți de rezultatele obținute. Lotul demo din Cimișeni a dat roade bune la floare. Curând vom recolta și porumbul. Este pentru prima dată când am plantat hibrizii PIONEER®, am îndeplinit toate recomandările specialiștilor de la Corteva. Hibridul LE 99 a fost cel mai productiv cu 5 tone 200 kg la ha. Recomandăm și altor fermeiri hibrizii de la Corteva, nu doar cei de floarea soarelui, ci și de porumba declarat Mihai Cerguță.

Miza specialiștilor de la Corteva în acest an a fost pe  hibrizii LE 137, LE 136 care au depășit lejer 5 tone la hectar pe lotul demonstrativ din s. Cimișeni, r. Criuleni. Acești hibrizi sunt recomandați fermierilor care investesc în tehnologie și care vor să atingă un prag superior de productivitate.


 
 „Anul acesta este un an agricol de excepție – floarea-soarelui – peste 5 tone. Astfel de rezultate nu sunt o întâmplare, asemenea recolte se obțin atunci când se folosesc hibrizi de top și se respectă tehnologia. Este vorba de semănatul culturii la timpul potrivit, folosirea îngrășămintelor din toamnă, aplicarea erbicidului “EXPRESS” începând cu faza de două frunze adevărate, apoi „HELIANTEX” din faza de 4 frunze adevărate și a fungicidului „TANOS” până la butonizare.

Hibrizii noi sunt cu adevărat productivi, ceea ce ne face să credem că fermierii moldoveni vor opta în sezoanele viitoare pentru aceștia”,a menționat Oleg Nistiriuc, reprezentantul Companiei Corteva în Republica Moldova.

Corteva vine cu soluții integrate în agricultură, începând de la semințe, produse eficiente de menținere sub control a bolilor, dăunătorilor și buruienilor din culturi, cât și recomandări viabile pentru fiecare cultură în parte. Corteva are drept scop dezvoltarea permanentă a noilor produse și tehnologii.

 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CEREALELE CÂȘTIGĂ DIN NOU ÎN PREȚ. Și prețul rapiței a urcat. Rusia prognozează recolte record de grâu

29 jun 2022

PREȚURILE CEREALELOR SCAD DRAMATIC. Lucrurile merg și mai rău în cazul rapiței

24 jun 2022

DEBLOCAREA EXPORTULUI DE GRÂU – DISCUTATĂ LA URMĂTOAREA ȘEDINȚĂ CSE

23 jun 2022

PREȚURILE RAPIȚEI S-AU MICȘORAT SEMNIFICATIV. Motivele, AICI

22 jun 2022

CE URMEAZĂ PENTRU PREȚURILE CEREALELOR? La ce să ne așteptăm în noul sezon?

21 jun 2022

HIBRIZII „ PIONEER®”, DE FLOAREA-SOARELUI, rezultat de 5 tone la hectar de pe lotul demonstrativ din Criuleni

HIBRIZII „ PIONEER®”, DE FLOAREA-SOARELUI, rezultat de 5 tone la hectar de pe lotul demonstrativ din Criuleni

HIBRIZII „ PIONEER®”, DE FLOAREA-SOARELUI, rezultat de 5 tone la hectar de pe lotul demonstrativ din Criuleni

loading ...