HIBRIZII „ PIONEER®”, DE FLOAREA-SOARELUI, rezultat de 5 tone la hectar de pe lotul demonstrativ din Criuleni

29 oct 2021

Floarea soarelui este cea mai cultivată cultură în Republica Moldova. Fermierii investesc în material semincer de calitate pentru a obține rezultate scontate. Profituri mari pot fi înregistrare numai atunci când sunt efectuate toate tehnologile de bază plus condiții meteo favorabile.

Compania Corteva Agriscience și-a demonstrat potențialul genetic al hibrizilor PIONEER® de porumb și floarea-soarelui. Aceștia au fost prezentați pe lotul demo de pe terenul agricol al fermierului Mihai Cerguță din s.Cimișeni, r.Criuleni. Fermierul a spus că floare soarelui a fost recoltată, și per ansamblu, a obținut o roadă de aproximativ 4 tone 500 kg la ha, de pe o suprafață de 600 ha. Însă, plăcut surprins a rămas de genetica hibrizilor PIONEER®, unde a obținut roadă de mai bine de 5 tone la ha.

„Suntem mulțumiți de rezultatele obținute. Lotul demo din Cimișeni a dat roade bune la floare. Curând vom recolta și porumbul. Este pentru prima dată când am plantat hibrizii PIONEER®, am îndeplinit toate recomandările specialiștilor de la Corteva. Hibridul LE 99 a fost cel mai productiv cu 5 tone 200 kg la ha. Recomandăm și altor fermeiri hibrizii de la Corteva, nu doar cei de floarea soarelui, ci și de porumba declarat Mihai Cerguță.

Miza specialiștilor de la Corteva în acest an a fost pe  hibrizii LE 137, LE 136 care au depășit lejer 5 tone la hectar pe lotul demonstrativ din s. Cimișeni, r. Criuleni. Acești hibrizi sunt recomandați fermierilor care investesc în tehnologie și care vor să atingă un prag superior de productivitate.


 
 „Anul acesta este un an agricol de excepție – floarea-soarelui – peste 5 tone. Astfel de rezultate nu sunt o întâmplare, asemenea recolte se obțin atunci când se folosesc hibrizi de top și se respectă tehnologia. Este vorba de semănatul culturii la timpul potrivit, folosirea îngrășămintelor din toamnă, aplicarea erbicidului “EXPRESS” începând cu faza de două frunze adevărate, apoi „HELIANTEX” din faza de 4 frunze adevărate și a fungicidului „TANOS” până la butonizare.

Hibrizii noi sunt cu adevărat productivi, ceea ce ne face să credem că fermierii moldoveni vor opta în sezoanele viitoare pentru aceștia”,a menționat Oleg Nistiriuc, reprezentantul Companiei Corteva în Republica Moldova.

Corteva vine cu soluții integrate în agricultură, începând de la semințe, produse eficiente de menținere sub control a bolilor, dăunătorilor și buruienilor din culturi, cât și recomandări viabile pentru fiecare cultură în parte. Corteva are drept scop dezvoltarea permanentă a noilor produse și tehnologii.

 
Top știri

VIOREL ORLOVSCHI despre GLOBAL.G.A.P., prețul la mere și plantarea livezilor intensive

15 nov 2021

VIDEO: START SEZONULUI DE PLANTARE A PUIEȚILOR. Unde găsim material pomicol autorizat și certificat

02 nov 2021

AVOCATUL DIANEI CRUDU: PLEDĂM NEVINOVAT! Dosarul va ajunge la CtEDO!

24 nov 2021

A DAT START AFACERII CU 4 STUPI DE ALBINE, ÎN PATRU ANI ARE O PRISACĂ DE 300 DE FAMILII

12 nov 2021

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021
Din aceiași categorie

USCĂM PORUMBUL CU CHELTUIELI ENORME SAU ÎL VINDEM CU UN PREȚ MIC. Ce facem cu umiditatea la recoltare, aflați MAI JOS

09 nov 2021

SEMĂNATUL ÎN PERIOADA DE TOAMNĂ TÂRZIE POATE SĂ PERMITĂ RECOLTE SUPERIOARE FAŢĂ DE GRÂUL DE PRIMĂVARĂ

02 nov 2021

MATERIAL SEMINCER RECORD. Soiurile autohtone au depăşit nivelul de productivitate al celor din străinătate. Află mai multe despre rezultatele Institutul „Selecţia”

27 oct 2021

SCANDALUL A LUAT SFÂRȘIT. Grâul alimentar a fost restituit rezervei de stat

19 oct 2021

VIDEO: Soluțiile ADAMA în combaterea buruienilor din cultura de porumb

11 oct 2021

HIBRIZII „ PIONEER®”, DE FLOAREA-SOARELUI, rezultat de 5 tone la hectar de pe lotul demonstrativ din Criuleni

HIBRIZII „ PIONEER®”, DE FLOAREA-SOARELUI, rezultat de 5 tone la hectar de pe lotul demonstrativ din Criuleni

HIBRIZII „ PIONEER®”, DE FLOAREA-SOARELUI, rezultat de 5 tone la hectar de pe lotul demonstrativ din Criuleni

loading ...