VIDEO: „ADAMA EXPERT GRÂU” – provocările anului 2023 la culturile de cereale păioase

07 mar 2023
ADAMA a dat start campaniei de primăvară 2023 în cadrul unui eveniment informativ cu genericul „ADAMA Expert Grâu”, adunând fermieri din toate raioanele țării.
 
Gabriela Vila, Director General ADAMA în România și Republica Moldova:
 
Se spune că „Agricultura este o loterie în afara controlului fermierului”, dar ADAMA răstoarnă acest mit. Dacă am crede acest mit, din păcate, nu am fi astăzi împreună la „ADAMA Expert Grâu”, iar unii dintre noi, poate, nici nu am face agricultură. Din fericire, folosind produsele ADAMA, agricultura poate fi în controlul nostru.
 
Experții ADAMA din România și Republica Moldova au abordat principalele probleme cu care se confruntă fermierii la culturile de cereale păiose, metode de combatere, preparate eficiente, testate în timp, dar și produse inovative, doze și termeni eficienți de aplicare a produselor fitosanitare.
 
Adrian Cosor, Director Marketing, ADAMA:
 
Discutăm cu fermierii despre controlul bolilor la culturile de cereale păioase, despre presiunile de infecție din ce în ce mai crescute și cum le putem face față și, desigur, despre fungicidele pe care ADAMA le pune la dispoziția fermierilor.
 

Dan Maftei, Director Tehnic și Dezvoltare, ADAMA:
 
O să dezbatem o temă de interes pentru fermieri: PH-ul solului, cum utilizăm produsele și la ce PH, timpul de înjumătățire al erbicidelor, rezistențele erbicidelor. De asemenea, aducem în atenția fermierilor un produs nou: un biostimulant despre care, cu siguranță, se va vorbi mult, XL Group.
 

De asemenea, specialiștii ADAMA au vorbit despre starea culturilor la etapa actuală, principalele riscuri ale schimbărilor climatice și au atenționat fermierii la ce să fie atenți.
 
Sergiu Panuța, Director Comercial și Tehnic, ADAMA în R. Moldova:
 
În anii secetoși, plantele sunt mai sensibile la atacul bolilor. În prezent, în cultura grâului, sunt în jur de 100 de dăunători, inclusiv tripși sunt de mai multe tipuri. În contextul schimbării metodelor de lucrare a solului, este important și controlul muștelor cerealelor.
 
Andrei Covali este agronom șef în cadrul întreprinderii „Vinăria din Vale”, care are în gestiune 1800 de hectare de viță-de-vie. Specialistul spune că via a iernat bine, este în stare fitosanitară bună, iar în prezent, sunt în toi lucrările de tăiere în uscat.
 

Andrei Covali, agronom la S.A. „Vinăria din Vale”:
 
Sperăm până începe vița-de-vie „plânsul” să finalizăm lucrările de tăiere și legat. Despre produsele ADAMA pot spune doar lucruri bune. De exemplu, anul trecut preparatele Mavrik și Kestrel ne-au rezolvat o problemă cu care luptăm de mult timp: ne-a eliminat în totalmente molia din plantații. 

 
Ion Borcilă este fermier din raionul Florești, care administrează 5.800 de hectare de teren agricol. În asolament agricultorul are grâu, porumb, orz, rapiță, floarea-soarelui și soia. În zona de Nord a țării, nivelul umidității din sol este în limitele normei, motiv din care toate culturile de toamnă sunt într-o stare foarte bună, spune fermierul.
 

Ion Borcilă, fermier, SRL „Eco-Mondial”:
 
La prima grupă, am făcut deja fertilizările, urmează a doua hrană pentru rapiță și grâu. Cu produsele ADAMA lucrăm de mulți ani și vom rămâne fideli acestora, în deosebi la culturile de grâu, orz. Principalul argument este calitatea înaltă și prețul accesibil. Acestea sunt eficiente și lucrează bine în câmp, în pofida schimbărilor climatice cu care ne confruntăm.
 
Cu expertiza tehnică și un portofoliu extins de produse adaptate nevoilor acestora, ADAMA este pregătită să facă față tuturor situațiilor neprevăzute pe care anul 2023 le poate aduce și să asigure bunul mers al activității într-o industrie deja plină de provocări.

Pentru mai multe detalii, vedeți materialul VIDEO.
loading ...