VIDEO: SYNGENTA LANSEAZĂ A.I.R.™: Noua tehnologie cu toleranță la erbicide

24 jan 2024
La scurt timp după lansarea de la București, echipa de experți Syngenta a prezentat și producătorilor din Republica Moldova cel mai avansat sistem cu toleranță la erbicide pentru cultura de floarea-soarelui, care ajută fermierii din Europa să facă față provocărilor întâlnite în combaterea buruienilor - A.I.R.™.
 

Tehnologia descoperită are la bază un caracter nativ dintr-o populație sălbatică înrudită de floarea-soarelui, trăsătură ameliorată în linii de elită de către o echipă de amelioratori de la Syngenta, pentru a obține hibrizi comerciali performanți.  

A.I.R.™ scoate în evidență inovația mult căutată de producători, asigurând o toleranță robustă la erbicidele calificate A.I.R.™ atât pe bază de imazamox, cât și tribenuron-metil, două dintre cele mai eficiente soluții de control al buruienilor la cultura de floarea-soarelui.
 

Oleg Cojocaru, Director Vânzări Syngenta, R. Moldova:

Avem un eveniment dedicat inovației, viitorului și oportunităților pe care le vom construi împreună cu fermierii. Avem ocazia unică să lansăm, în premieră mondială, noua tehnologie la cultura de floarea-soarelui A.I.R.™. De asemenea, avem noutăți în portofoliul de semințe de floarea-soarelui și porumb, dar și pe partea de produse de uz fitosanitar. Este rezultatul muncii intense, efectuate de echipă.  
 
Summitul Inovației Syngenta s-a desfășurat după un concept inovator, ce a îmbinat agricultura și tehnologia de ultimă generație pentru a pune în valoare beneficiile A.I.R.™: flexibilitate, siguranță și profitabilitate. Avatarul SynNovatia a fost cel care a adus în fața fermierilor primul hibrid în tehnologia A.I.R.™ la floarea-soarelui: SY Futura AR și gama de hibrizi performanți la cultura de porumb: SY Helenor, SY Pamplona, Spectral.

Valentin Păun, Manager Portofoliu Semințe Floarea-Soarelui, Sud-Estul Europei:

Beneficiile A.I.R.™ sunt multiple. Vedem un beneficiu în flexibilitatea alegerii erbicidului. Astfel, fermierul nu este condiționat de un anumit program tehnologic. Al doilea beneficiu vine în planul de adaptare a programului erbicid. În funcție de spectrul de buruieni pe care le are în câmp, fermierul poate alege soluția necesară pentru o combatere maximă. Și de asemenea, siguranța culturii. Cultura are un start mult mai bun.
 

Gabriel Ghiță Manager Portofoliu Semințe Porumb, Regiunea Marea Neagră:

Astăzi, discutăm despre hibrizi noi, avansați. Despre hibrizi care sunt în intervalul timpuriu și extratimpuriu. Hibridul SY Helenor se poziționează pentru fermierii din Moldova, acolo unde ei își doresc producții stabile, sigure, acolo unde vor să transfere momentul semănatului mult mai devreme pentru că e tolerant la temperaturi scăzute.  

SY Pamplona este un hibrid situat la finalul intervalului – FAO 290. Se pretează exact pe nivelul de tehnologie din R. Moldova.
Fermierii prezenți la eveniment s-au arătat interesați de inovațiile Syngenta și au împărtășit din experiența proprie cu compania care este lider global în semințe de floarea-soarelui.Pentru mai multe detalii despre noua tehnologie, hibrizi și produse fitosanitare inovatoare, vedeți materialul VIDEO.
 
loading ...