CU CE FERTILIZĂM CASTRAVEȚII ÎN PERIOADA DE FRUCTIFICARE

27 jun 2024
La sfârșitul lunii iunie, este recomandat să luați în considerare fertilizarea adecvată a castraveților în timpul sezonului de fructificare pentru a asigura o recoltă abundentă. În această perioadă, castraveții au nevoie în special de potasiu.

Aceste plante răspund bine la îngrășăminte precum nitratul de amoniu, ureea, humatul de potasiu, fosforul și cenușa. În plus, un aport de magneziu, calciu, zinc, mangan și iod este foarte util pentru a le întări rezistența.

 Îngrășămintele cu azot trebuie aplicate în timpul fazei de creștere viguroasă și la începutul înfloririi. Cu toate acestea, în perioada de fructificare și coacere, este esențial să se fertilizeze castraveții cu îngrășăminte pe bază de potasiu.

 Îngrășăminte de Casă pentru Castraveți

1. *Soluție de cenușă*: Dizolvați o cană de cenușă într-o găleată de apă și turnați această soluție peste castraveți.
2. *Soluție de iod*: Pentru a proteja plantele de boli, preparați o soluție de iod: adăugați patruzeci de picături de iod într-o găleată de apă.
3. *Îngrășământ pe bază de drojdie*: Dizolvați 50 g de zahăr și 100 g de drojdie proaspătă în 5 litri de apă. După câteva ore de fermentare, udați castraveții cu această soluție.

Această fertilizare variată va asigura o recoltă bogată de castraveți și va menține frunzele sănătoase, verzi și lipsite de îngălbenire sau uscare.

 
Sursa: Mazerassrl
loading ...