FRUCTELE NOASTRE LA MADRID: Gustul face diferența. 11 producători vor participa la Expoziția Fruit Attraction din Spania

30 sep 2021
Merele, strugurii de masă și prunele moldovenești vor fi prezentate la expoziția Fruit Attraction de la Madrid, Spania, care se va desfășura în perioada 5-7 octombrie. 11 companii din Moldova își vor prezenta oferta de fructe la standul comun din cadrul expoziției.
 
La Madrid, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct vine în calitate de ambasador al sectorului horticol din țară. În prezent, Asociația reprezintă peste 180 dintre cele mai mari și mai avansate companii autohtone de profil. Printre acestea, producători, procesatori, exportatori și furnizori de servicii.
 
„Participarea noastră la Fruit Attraction face parte din obiectivul fixat pe termen mediu, pe care îl numim „Plasarea Moldovei pe harta mondială în calitate de furnizor de încredere de fructe inofensive și deosebit de gustoase”. Avem deja succes la exportul în regiune și acest eveniment reprezintă o platformă bună pentru a ne întâlni și a promova oferta noilor comercianți de fructe, în special din Europa de Vest și, de ce nu, din Africa de Nord”, spune Octavian Olaru, șeful Departamentului  Marketing, Moldova Fruct.
 


În acest an, conform prognozelor, R. Moldova va recolta peste 600 000 tone de mere, de asemenea, țara produce anual 90 000 tone de prune și 130 000 tone de struguri de masă.
 
„Moldova se mândrește cu o poziție geografică unică între Munții Carpați și Marea Neagră, oferind un sol bogat și combinat. Toate acestea conferă produselor un gust superior. Prin urmare, și sloganul Asociației Moldova Fruct este „Gustul face diferența”, a declarat Piet Schotel, consultant extern pentru CBI (Centrul pentru Promovarea Importurilor din Țările în Curs de Dezvoltare).
 
Standul Moldova Fruct se va afla în pavilionul 10, nr. 10E07.

Participarea la acest eveniment este posibilă datorită sprijinului oferit de CBI Olanda, Agenția de Investiții, PNUD Moldova și Corporația Financiară Internațională.
 
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate

FRUCTELE NOASTRE LA MADRID: Gustul face diferența. 11 producători vor participa la Expoziția Fruit Attraction din Spania

FRUCTELE NOASTRE LA MADRID: Gustul face diferența

11 producători vor participa la Expoziția Fruit Attraction din Spania

FRUCTELE NOASTRE LA MADRID: Gustul face diferența. 11 producători vor participa la Expoziția Fruit Attraction din Spania

loading ...