Un adevărat deliciu pentru iubitorii de gusturi deosebite, Himbo Top întrece toate soiurile de zmeură cunoscute până acum. Este un soi remontant, cu creştere viguroasă care îşi arată recunoştinţa pentru grijă cu o recoltă foarte bogată. Coacerea fructelor mari continuă după cules.
Citește și: SOIUL DE ZMEUR GALBEN REMONTANT PORANNA ROSA
Se evidențiază prin gust intens și aromă puternică. Este considerat campionul la capitolul producții la hectar. Poate atinge performanța de 16-18 tone la hectar. De pe plantă se pot culege până la 1-1,5 kilograme.
Himbo Top face fructe pe lăstarii de un an. După recoltă, nuielele roditoare trebuie îndepărtate. Se recomandă a fi cultivat pe suport de susținere. Perioada de coacere: 6 - 8 săptămâni de la începutul lui august. Fructele sunt mari: 3-5 g, transportabile.
Citește și: SOIUL DE ZMEUR-MUR TAYBERRY: Caracteristici, cultivare
Este un soi cu rădăcină liberă. Se poate planta din martie până în mai şi din octombrie până la începerea îngheţurilor. Plantele în container se pot planta tot anul. Lăstarii încolţiţi vor deveni lăstari roditori. Nu au lăstari sălbatici.
În martie, folosiţi îngrăşămînt chimic, sau împrăştiaţi la baza plantelor îngrăşământ organic. Nu necesită protecţie de iarnă. Este rezistent atât la secetă, cât și la frig. Are rezistență bună la bolile de rădăcină.