MERELE MOLDOVENEȘTI, PE RAFTURILE MAGAZINELOR DIN EMIRATELE ARABE

26 aug 2022
Merele moldovenești ar putea cuceri piața din Emiratele Arabe. Reprezentantul unei companii importatoare de fructe pentru Emiratele Arabe Unite și țările din vecinătate, vizitează în aceste zile membrii Moldova Fruct, la invitația Asociație și proiectului USAID, Agricultura Performantă în Moldova.

Pentru acest sezon, comercianții sunt interesați să achiziționeze mere, pentru anul viitor ar dori să cumpere și cireșe, iar în perspectivă struguri moldovenești.

Reprezentantul companiei a venit în această perioadă pentru documentare în privința sortimentului de soiuri, discuții cu potențialii furnizori pe aspecte ce țin de tranzacții.

Principalele cerințe enunțate de cumpărător față de merele moldovenești sunt: soiul Gala - colorație roșie intensă, alte soiuri de mere roșii dulci, mere verzi - Granny Smith, Golden.

Moldova Fruct a avut primele discuții cu reprezentanții acestei companii în luna noiembrie 2021, în cadrul unei misiuni în Emiratele Arabe Unite și ulterior în cadrul expeziției Fruit Logistica 2022 de la Berlin, Germania.
 
loading ...