MIEREA ȘI FRUCTELE MOLDOVENEȘTI FAC SENZAȚIE LA ANUGA. Străinii interesați de chipsurile și cubulețele din mere și prune uscate

12 oct 2021
Moldova a devenit în ultimii ani bine cunoscută pentru producția și comerțul cu fructe proaspete. Mai mult, producătorii de la noi au demonstrat că pot oferi și o gamă variată de fructe procesate, miere și produse apicole.

În perioada 9-13 octombrie 2021, patru întreprinderi din Moldova promovează mierea și fructele procesate la Anuga, cel mai mare târg de produse alimentare și băuturi din lume, care are loc la Köln, Germania,

Companiile participante la expoziție sunt beneficiare ale programului de mentorat la export pe piața UE, implementat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fructe și finanțat de Corporația Financiară Internațională în cadrul proiectului: „Reforma Climatului Investițional în R.M.” în colaborare cu Agenția olandeză CBI.

Participanții la expoziție au un prilej bun de a aplica metodele de promovare a produselor, studiate pe parcursul celor peste 3 ani de desfășurare a programului de mentorat.Gheorghe Cibotaru, producător de fructe uscate de la Nisporeni, menționează că:  

„Un moment deosebit la expoziție a fost posibilitatea de a degusta produsele noastre. Vizitatorii au rămas încântați de calitățile gustative ale produselor pe care le propunem. Am discutat cu un șir de potențiali cumpărători din Bulgaria, Polonia, Suedia, Norvegia, Egipt, Germania și România.

Interesul cel mai sporit a fost manifestat față de prunele uscate, cubulețele din mere uscate, chipsurile din mere. Cu un comerciant din Bulgaria am reușit să stabilim și data primelor 2 camioane de marfă care urmează a fi livrate”.

Octavian Olaru, specialist marketing Moldova Fruct a reliefat că prin participarea la acest tip de evenimente se urmărește atragerea noilor cumpărători, dar și ajustarea la tehnologiile de ambalare a produselor și promovarea lor.

„Ne-am convins o dată în plus că producătorii din Moldova au capacitățile necesare de a face față tuturor cerințelor parvenite din partea cumpărătorilor de pe diferite piețe.

Fructele procesate din Moldova au perspective reale să se găsească pe masa consumatorilor din UE, acest lucru îl demonstrează participarea la Anuga. Fructele pot fi consumate în calitate de gustări, dar și în industria culinară.

Producătorii de la noi trebuie să identifice și să utilizeze instrumentele de plasare pe piață: ambalaj atractiv, informații corecte despre produs pe ambalaj, certificate de calitate și trasabilitate pe care consumatorul o poate găsi pe pagina web a furnizorului”, a conchis Octavian Olaru.  
 
Top știri

NUCICULTORII MOLDOVENI ÎN FRANȚA: un producător francez – inspirație în creșterea soiurilor Chandler și Howard

14 oct 2021

STANDARDE EUROPENE PENTRU FRUCTELE DE LA ȘOLDĂNEȘTI. Autoritățile au contribuit cu peste 11 milioane lei

13 oct 2021

LA GRĂDINA BUNEILOR - Maria Darii crește produse ecologice pentru copii și nepoți

12 oct 2021

PRUNELE DE LA TARACLIA AU AJUNS ÎN POLONIA. Alte 5 camioane urmează să fie exportate

11 oct 2021

NOI PIEȚE DE DESFACERE PENTRU FRUCTELE MOLDOVENEȘTI. Producători de pe ambele maluri ale Nistrului prezenți la expoziția din Spania

07 oct 2021
Din aceiași categorie

PREMIERĂ PENTRU CAISELE MOLDOVENEȘTI: Fructele sunt exportate în mai multe țări din Uniunea Europeană

20 jul 2021

EXPORTUL DE CIREȘE MOLDOVENEȘTI ÎN RUSIA: Nici nu le vor, nici preț ca lumea. Există o explicație. O găsești AICI

23 jun 2021

FERMIERUL ION GRODEA: „Vindem piersicile la un preț de nimic.” Ce crede pomicultorul despre situația din agricultură, afli AICI

20 jul 2021

AFACERILE CU LEGUME ADUC PROFIT RAPID AGRICULTORILOR

06 mai 2020

SECETA ȘI ÎNGHEȚURILE DE PRIMĂVARĂ I-A OCOLIT PE UNII PRODUCĂTORI. Iată ce roadă de cireșe strâng de pe un hectar

02 jun 2020

MIEREA ȘI FRUCTELE MOLDOVENEȘTI FAC SENZAȚIE LA ANUGA. Străinii interesați de chipsurile și cubulețele din mere și prune uscate

MIEREA ȘI FRUCTELE MOLDOVENEȘTI FAC SENZAȚIE LA ANUGA

Străinii interesați de chipsurile și cubulețele din mere și prune uscate

MIEREA ȘI FRUCTELE MOLDOVENEȘTI FAC SENZAȚIE LA ANUGA. Străinii interesați de chipsurile și cubulețele din mere și prune uscate

loading ...