PESTE 1000 DE ROȘII PE UN SINGUR CURPĂN. CINE A REUȘIT SĂ STABILEASCĂ RECORDUL, VEDEȚI AICI

15 apr 2022
Fermierul britanic Douglas Smith din Hertfordshire a reușit stabilirea unui record uimitor. A crescut tufa cu cele mai multe roșii cherry - 1269. Bărbatul nu este la prima reușită de acest fel, el mai are alte câteva recorduri pentru cultivarea tomatelor, stabilite în anii precedenți, transmite AGROMEDIA, cu referire la SEEDS.org.ua.

Recordul anterior pentru numărul de roșii recoltate de pe un curpăn a fost stabilit și de Douglas Smith. În urmă cu zece ani, el a cultivat 488 de roșii cherry pe o tufă. De atunci, recordul nu a fost depășit până când fermierul însuși s-a autodepășit și a stabilit unul nou.

Interesant, cultivarea plantelor pentru Douglas este doar un hobby. Bărbatul lucrează ca manager IT.

Pentru a obține acest rezultat, britanicul a studiat cercetări științifice, a analizat solul și a schimbat doza de îngrășăminte.

Tot în 2020, Douglas Smith a stabilit un record în Marea Britanie prin cultivarea celei mai mari roșii din țară. Greutatea recordului a fost de 3,106 kilograme (6,85 lire). Cu toate acestea, britanicul nu a reușit încă să stabilească un record internațional la această nominalizare. Cea mai mare roșie din lume a fost cultivată de americanul Dan Sutherland. Roșia sa cântărea 4,896 kilograme. De zece ani nimeni nu a reușit să depășească această realizare agrară.
  • Interesant: roșiile cherry nu sunt doar gustoase și sănătoase, ci și diverse. De exemplu, în Statele Unite, au fost crescute roșii cu aromă de miere, iar în Germania au fost crescute roșii violete OMG din soiul Sicilian Rouge High GABA. Acestea din urmă conțin de patru sau chiar de cinci ori mai mult acid gamma-aminobutiric decât roșiile obișnuite, așa că ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale.

PESTE 1000 DE ROȘII PE UN SINGUR CURPĂN. CINE A REUȘIT SĂ STABILEASCĂ RECORDUL, VEDEȚI AICI

PESTE 1000 DE ROȘII PE UN SINGUR CURPĂN

CINE A REUȘIT SĂ STABILEASCĂ RECORDUL, VEDEȚI AICI

PESTE 1000 DE ROȘII PE UN SINGUR CURPĂN. CINE A REUȘIT SĂ STABILEASCĂ RECORDUL, VEDEȚI AICI

loading ...