STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI

18 jun 2021

Au plantat două hectare cu căpșune, pe lângă cele câteva sute ha de livezi, unde cultivă mere, pere și cireșe după cele mai performante tehnologii aduse din Olanda, Belgia, Italia şi Statele Unite ale Americii. Și asta pentru a-și păstra angajații anul împrejur, pentru că brațele de muncă reprezintă o problemă destul de importantă, mai ales când vine vorba de muncile sezoniere. Este strategia gândită și implementată de conducerea companiei  “Fresh Time” din Ordășei, Telenești.
 

Solicitați de AGROMEDIA, ei ne-au declarat că au recurs la această metodă pentru a oferi oamenilor siguranța în ziua de mâine. De doi ani, au plantat două ha cu căpșune, unul cu soiul Marmelada, iar altul – cu Arosa și anul acesta au recoltat prima roadă.
 
“Sunt diferite ca soiuri, după coacere arată total diferit. Marmelada se coace mai devreme, Arosa mai târziu și asta ne permite și să exportăm, dar și să vindem pe piața locală. Am diversificat aria de activitate, astfel angajatul știe că va avea salariu și un loc de muncă stabil. Totul se derulează ca într-un lanț: omul vine de la sortare direct la recoltarea căpșunelor, după care trece la culesul și sortarea cireșelor. Dacă din iunie până în august nu am cu ce-l ocupa, el pleacă. Și atunci suntem nevoiți să căutăm alții, să-i instruim, să ne obișnuim cu ei. Personalul pe care îl avem e angajat de patru ani de zile, ne cunoaștem deja destul de bine. Ei își știu munca la fel ca pe cele cinci degete de la mâini. Cei noi ar trebui verificați dacă au respectat întru totul etapele de creștere a culturilor agricole”, ne-a povestit agronomul Vitalie Sadomschi
 
De când a început recoltarea căpșunelor, cultivate după tehnologia pe bulbon, câmpul e plin de oameni. Căpșuna, e un produs perisabil și trebuie realizată cât mai rapid. Pentru export, ea se culege când e un pic roz, pentru că va continua să se coacă până ajunge la destinație. Roada e sortată pe categorii, cea mai coaptă ajunge pe piața locală.
 
“Condiția principală pentru a avea acces și succes la export este aspectul vizual. Fie că e măr, prună sau căpșună. Dar să nu uităm - cumpărătorul te cumpără cu ochiul, după care cu gustul. Noi avem certificat de calitate pentru toate culturile. În cazul fructelor, îl deținem și pe cel Global-GAP.  Avem şi o regulă: „Să fie atât de bune încât să le putem da şi copiilor noștri”, a relatat Vitalie Sadomschi
 
 
Top știri

NUCICULTORII MOLDOVENI ÎN FRANȚA: un producător francez – inspirație în creșterea soiurilor Chandler și Howard

14 oct 2021

STANDARDE EUROPENE PENTRU FRUCTELE DE LA ȘOLDĂNEȘTI. Autoritățile au contribuit cu peste 11 milioane lei

13 oct 2021

LA GRĂDINA BUNEILOR - Maria Darii crește produse ecologice pentru copii și nepoți

12 oct 2021

MIEREA ȘI FRUCTELE MOLDOVENEȘTI FAC SENZAȚIE LA ANUGA. Străinii interesați de chipsurile și cubulețele din mere și prune uscate

12 oct 2021

PRUNELE DE LA TARACLIA AU AJUNS ÎN POLONIA. Alte 5 camioane urmează să fie exportate

11 oct 2021
Din aceiași categorie

PREMIERĂ PENTRU CAISELE MOLDOVENEȘTI: Fructele sunt exportate în mai multe țări din Uniunea Europeană

20 jul 2021

EXPORTUL DE CIREȘE MOLDOVENEȘTI ÎN RUSIA: Nici nu le vor, nici preț ca lumea. Există o explicație. O găsești AICI

23 jun 2021

FERMIERUL ION GRODEA: „Vindem piersicile la un preț de nimic.” Ce crede pomicultorul despre situația din agricultură, afli AICI

20 jul 2021

AFACERILE CU LEGUME ADUC PROFIT RAPID AGRICULTORILOR

06 mai 2020

SECETA ȘI ÎNGHEȚURILE DE PRIMĂVARĂ I-A OCOLIT PE UNII PRODUCĂTORI. Iată ce roadă de cireșe strâng de pe un hectar

02 jun 2020

STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI

STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII

Mai multe afli AICI

STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI

loading ...