https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.27 EUR
17.88 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI

STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI

18 jun 2021

Au plantat două hectare cu căpșune, pe lângă cele câteva sute ha de livezi, unde cultivă mere, pere și cireșe după cele mai performante tehnologii aduse din Olanda, Belgia, Italia şi Statele Unite ale Americii. Și asta pentru a-și păstra angajații anul împrejur, pentru că brațele de muncă reprezintă o problemă destul de importantă, mai ales când vine vorba de muncile sezoniere. Este strategia gândită și implementată de conducerea companiei  “Fresh Time” din Ordășei, Telenești.
 

Solicitați de AGROMEDIA, ei ne-au declarat că au recurs la această metodă pentru a oferi oamenilor siguranța în ziua de mâine. De doi ani, au plantat două ha cu căpșune, unul cu soiul Marmelada, iar altul – cu Arosa și anul acesta au recoltat prima roadă.
 
“Sunt diferite ca soiuri, după coacere arată total diferit. Marmelada se coace mai devreme, Arosa mai târziu și asta ne permite și să exportăm, dar și să vindem pe piața locală. Am diversificat aria de activitate, astfel angajatul știe că va avea salariu și un loc de muncă stabil. Totul se derulează ca într-un lanț: omul vine de la sortare direct la recoltarea căpșunelor, după care trece la culesul și sortarea cireșelor. Dacă din iunie până în august nu am cu ce-l ocupa, el pleacă. Și atunci suntem nevoiți să căutăm alții, să-i instruim, să ne obișnuim cu ei. Personalul pe care îl avem e angajat de patru ani de zile, ne cunoaștem deja destul de bine. Ei își știu munca la fel ca pe cele cinci degete de la mâini. Cei noi ar trebui verificați dacă au respectat întru totul etapele de creștere a culturilor agricole”, ne-a povestit agronomul Vitalie Sadomschi
 
De când a început recoltarea căpșunelor, cultivate după tehnologia pe bulbon, câmpul e plin de oameni. Căpșuna, e un produs perisabil și trebuie realizată cât mai rapid. Pentru export, ea se culege când e un pic roz, pentru că va continua să se coacă până ajunge la destinație. Roada e sortată pe categorii, cea mai coaptă ajunge pe piața locală.
 
“Condiția principală pentru a avea acces și succes la export este aspectul vizual. Fie că e măr, prună sau căpșună. Dar să nu uităm - cumpărătorul te cumpără cu ochiul, după care cu gustul. Noi avem certificat de calitate pentru toate culturile. În cazul fructelor, îl deținem și pe cel Global-GAP.  Avem şi o regulă: „Să fie atât de bune încât să le putem da şi copiilor noștri”, a relatat Vitalie Sadomschi
 
 
PRODUCĂTORII DE STRUGURI DE LA SUD ALEG PERGOLA. Fermierii au fost instruiți în cadrul unui seminar în câmp deschis
30 jul 2021
1, 2 MILIOANE LEI ÎN DOI ANI. CE A FĂCUT MICU CU BANII? Tânărul antreprenor Alexei Micu și istoria lui de succes
29 jul 2021
DE CE NU-I MIERE DE TEI ȘI CÂT CER APICULTORII PENTRU CEA POLIFLORĂ? Răspunsul îl aflați mai jos
29 jul 2021
„ACȚIONĂM ECO PRIN INOVAȚIE”: Patru raioane de la Nord participă la programul pilot destinat agriculturii ecologice
28 jul 2021

STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI

STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII

Mai multe afli AICI

STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI

loading ...