https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
TĂIERILE DE FRUCTIFICARE ȘI REGENERARE LA NUC. Beneficii și recomandări

TĂIERILE DE FRUCTIFICARE ȘI REGENERARE LA NUC. Beneficii și recomandări

10 jun 2020
Vara este sezonul perfect pentru a ne delecta cu fructele preferate. Am reușit să gustăm din căpșuni, cireșe, vișine autohtone, iar în timpul apropiat, vom putea mânca și mult așteptatele nuci. Acestea sunt bogate în proteine, fibre, aminoacizi, vitamine și sunt recomandate de către medici. Fermierii au început deja să-și pregătească livezile pentru o obține e recoltă mai bună. Una dintre principalele acțiuni care trebuie îndeplinite sunt tăierile la nuc. Acestea se fac la începutul perioadei de vegetație, pentru că în caz de răni, ele dispar mai repede. În acealși timp, pentru ca ramurile de suport să nu se usuce, scheletul trebuie înlăturat sub formă de cep, care pe timp de vară se usucă lent și închide rana. Unele soiuri de nuc necesită mai multe tăieri, care să grăbească ramificarea și eliminarea zonelor neroditoare.

În cazul soiurilor cu fructificare laterală, nu sunt recomandate tăierile frecvente, deoarece ramificarea naturală trebuie să rămână neschimbată. În cazul în care fermierii evită tăierile la nuc, se poate forma o dispunere etajată pe fiecare ramificație. Astfel, odată cu apariția florilor, pomul își schimbă aspectul. Tăierile de producție se fac pentru a permite pomului să crească și să rodească fără probleme. Această metodă se folosește în funcție de fructificare și vârsta pomilor.
La soiurile cu fructificare terminală, tăierile au scopul de reînnoire și creștere a structurilor fructifere, iar la cele cu rodire laterală, aducerea lemnului tânăr cât mai aproape de o structură perfectă. Tăierile de reîntinerere se fac dupa 3-4 ani de producție la ramuri de rod, înainte ca pomii să îmbătrânească. Acestea se fac pe lemn matur pentru a asigura o creștere fără probleme. Tăierile de regenerare se aplică în cazul în care coroanele pomilor sunt lipsite de fructe. Pentru a da o nouă viață coroanei trebuie de tăiat adânc din lemnul cu vârsta de 8-10 ani, astfel murgurii vor înflori și pomii vor da roadă mai bună.
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

TĂIERILE DE FRUCTIFICARE ȘI REGENERARE LA NUC. Beneficii și recomandări

TĂIERILE DE FRUCTIFICARE ȘI REGENERARE LA NUC

Beneficii și recomandări

TĂIERILE DE FRUCTIFICARE ȘI REGENERARE LA NUC. Beneficii și recomandări

loading ...