VREI SĂ CREȘTI FRUCTE DE “LUX”? Toți cei interesați de pomușoare au parte de un curs gratuit de instruire. Detalii, mai jos

26 feb 2021

Considerate fructe de “lux”, pomușoarele capătă tot mai mult teren în rândul producătorilor, dar și al consumatorilor. Pentru că numărul celor care vor să crească acest soi de vitamine e în ascensiune, Școala Profesională Nisporeni, cu suportul Proiectului APM/USAID, lansează  un curs de scurtă durată pentru studenți, producători de pomușoare. Ba chiar și pentru gospodine. Într-un cuvânt, este invitată toată lumea  interesată de domeniul producerii și valorificării pomușoarelor de nișă.
 
Cursul se va desfășura on-line și va consta din câteva sesiuni oferite de producători și consultanți naționali notorii. Este vorba de Irina Pompuș, producătoare de mure, Dmitri Dodica, consultant în producerea pomușoarelor de goji, Sergiu Popa, consultant în producerea cătinii albe, și Aneta Ganenco, producător și procesator pomușoare.
 
 Solicitată de AGROMEDIA, dna Aneta Ganenco, președinta Asociației Obștești “Pomușoarele Moldovei”, ne-a declarat că acest domeniu devine deosebit de atractiv.

“Noi am popularizat consumul de pomușoare ca pe a unui fruct de lux. Am avut campanii întregi, unde am vorbit despre beneficiile pentru sănătate și rentabilitatea unei afaceri cu cătină albă, Aronia, agrișe, mure, coacăză, pentru că sectorul este unul atractiv din punct de vedere al profitului”, ne-a relatat dn Ganenco.
 
Potrivit ei, domeniul respectiv este populat în proporție de 50 la sută de femei. Și aici e cazul să amintim despre crescătorii de mure, căpșune și zmeură, afaceri însușite, în general, de antreprenoare.

“Grație segmentului nostru, crește și procentul per total al femeilor în agricultură”, a accentuat președinta A.O. “Pomușoarele Moldovei”.
 
În cadrul seminarului de instruire, dna Ganenco va aborda trei subiecte: procesarea baciferelor și deshidratarea, perioada post-recoltă și congelarea, și procesarea pomușoarelor în diverse produse, cum ar fi gemurile, pastelatele, lichiorurile etc.
 
Orele sunt gratis și poate participa orice doritor. AGROMEDIA va reveni cu detalii.
 
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

3 LEI PENTRU UN KILOGRAM DE MERE MOLDOVENEȘTI. Acesta este prețul pe care îl oferă Rusia în prezent

20 mai 2022

MOLDOVA, ÎN LISTA PRIMELOR 10 ȚĂRI CU CELE MAI MARI EXPORTURI DE CIREȘ. De ce, însă, obține cel mai mic preț mediu?

19 mai 2022

ÎNCEPE SEZONUL CĂPȘUNELOR CRESCUTE ÎN CÂMP DESCHIS. Prețurile rămân în continuare mari

17 mai 2022

INSPECTORII ANSA, INSTRUIȚI DESPRE EVALUAREA CONFORMITĂȚII FRUCTELOR ȘI LEGUMELOR PROASPETE

13 mai 2022

FERMIERII MOLDOVENI, INTERESAȚI DE INSTALAREA SISTEMELOR ANTI PLOAIE ȘI ANTI ÎNGHEȚ ÎN PLANTAȚIILE DE CIREȘ

13 mai 2022

VREI SĂ CREȘTI FRUCTE DE “LUX”? Toți cei interesați de pomușoare au parte de un curs gratuit de instruire. Detalii, mai jos

VREI SĂ CREȘTI FRUCTE DE “LUX”? Toți cei interesați de pomușoare au parte de un curs gratuit de instruire

Detalii, mai jos

VREI SĂ CREȘTI FRUCTE DE “LUX”? Toți cei interesați de pomușoare au parte de un curs gratuit de instruire. Detalii, mai jos

loading ...