INSECTICIDUL PRIETENOS CU ALBINELE: Protecție în vii, livezi, rapiță

17 apr 2024
Atât rapița, cât și livezile din R. Moldova au înflorit neașteptat de devreme în acest an. Iar încălzirea rapidă este întotdeauna un semn că trebuie să avem la îndemână un insecticid de încredere.
 
Insecticidele pe bază de acetamiprid vin în ajutor în perioada de înflorire a culturilor. Fermierii aleg această substanță activă pentru că rezultatul tratamentului este rapid, iar riscul pentru albine este scăzut (dacă sunt respectate regulile de aplicare). Unul dintre aceste insecticide de înaltă calitate este ALFA Smart Agro Viares.
 
Viares conține acetamiprid într-o concentrație convenabilă de 300 g/l. Datorită formulei sale lichide, se caracterizează printr-o acoperire și o penetrare mai bună în plantă. Produsul are o acțiune rapidă, rezultatele fiind vizibile la o oră după tratament.
 
În plus, Viares are o eficacitate biologică sporită la temperaturi ridicate ale aerului (până la +30°C).
 
Un avantaj important al Viares este protecția eficientă a zonelor care nu sunt atinse de soluția de lucru. Acest rezultat este obținut datorită sistemicității ridicate a componentei active, precum și a distribuției translaminare (de exemplu, Viares distruge dăunătorii care se hrănesc pe partea dorsală a frunzei).
 

Viares este o soluție excelentă împotriva dăunătorilor care nu intră în contact cu soluția de lucru. În fotografie: mozaicul păstăilor de varză
 
Împotriva căror dăunători poate fi folosit Viares:
  • Rapiță – Ploșnița albastră a verzei (Eurydema oleracea), Gărgărița tulpinilor de rapița (Ceutorhynchus spp.), Gândacul lucios (Meligethes aeneus), Puricii cruciferelor (Phyllotreta spp.), Afidele (Aphididae spp.).
  • Măr – Afide (Aphididae spp.), Viermele merelor (Cydia pomonella), Molii tortricide (Tortricidae), Păduchele verde al mărului (Aphis pomi).
  • Vița de vie – Molia verde a strugurilor (Lobesia botrama).
 

În livezile de meri, Viares este un insecticid eficient împotriva cicadei, al cărei sezon începe după înflorire
 
De mai bine de trei ani, preparatele ALFA Smart Agro ajută fermierii moldoveni să obțină recolte mai bune.
 
ALFA Smart Agro este codul profitului tău!
 
Date de contact:
loading ...