ADAMA LANSEAZĂ O GAMĂ DE FUNGICIDE NOI, BAZATE PE REVOLUȚIONARA TEHNOLOGIE ASORBITAL

22 mar 2024
INOVAȚIE SAU TRADIȚIE ? AMBELE!
 
Tradițional, la început de primăvară compania ADAMA desfășoară seminare informative pentru fermieri și distribuitori. În acest an, ADAMA Expert Grâu 2024 vine cu noutăți frumoase pentru producători. Compania lansează în piața din Republica Moldova produse noi, inovative, menite să ușureze munca agricultorilor și, în același timp, să sporească calitatea și cantitatea recoltelor.
 
Gabriela Vila, Director general ADAMA România și Republica Moldova:
Vă mulțumim că ați onorat invitația noastră de a fi la ADAMA Expert Grâu. Este foarte importantă interacțiunea noastră.


 
Sergiu Panuța, Director Comercial și Tehnic, ADAMA în R. Moldova:
Lansăm astăzi mai multe produse noi din gama Asorbital. Ele vor permite fermierilor o perioadă mai îndelungată de acțiune a produselor împotriva organismelor nocive. Mecanismul de acțiune este unul mult mai bun.
 
Tehnologia unică Asorbital promite o distribuție echilibrată și o absorbție eficientă în frunze, asigurând un control mai bun al bolilor fungice și optimizând recoltele.
 
Adrian Cosor, Director Marketing, ADAMA:
Lansăm astăzi 3 produse fungicide noi pentru fermierii din R. Moldova. Sunt 3 produse, specializate pentru cele 3 momente importante de tratament. Pentru tratamentul 1, la desprimăvărare avem produsul Soratel. La tratamentul 2, recomandăm o aplicare a produsului Maxentis care protejează etajul superior de frunze. Iar pentru cel de-al 3-lea moment de aplicare, produsul Maganic ne ajută să controlăm fuzarioza spicelor. Noua formulare Asorbital este cea care asigură protecție superioară și aduce un spor de eficacitate de 10%.

Fungicidele Soratel și Maxentis sunt în proces de atestare, omologare și introducere în Registrul de stat al produselor de uz fitosanitar și fertilizanți din Moldova.


 
Dan Maftei, Director Tehnic și Dezvoltare, ADAMA:
Noul erbicid Kalif se aplică în preemergență și controlează cam tot spectrul de buruieni din această perioadă. Fermierul va avea un teren negru, curat de buruieni, iar cultura intră viguroasă în vegetație. Erbicidul Concordia poate fi aplicat atât la porumb, cât și la sorg și controlează foarte bine buruienile dicotiledonate. Dacă ne dorim un teren perfect curat, îl putem amesteca cu un graminicid, cum ar fi Nicogan și nu vom mai avea nici o problemă la cultura de porumb.
 
Evenimentul a adunat peste 200 de participanți și a fost un forum animat de schimb de idei și experiențe, evidențiind interesul fermierilor pentru aceste inovații esențiale în agricultura modernă.
 
Pentru mai multe detalii despre noile produse, dar și impresiile fermierilor, vedeți materialul VIDEO.
loading ...