CUM ALEGEM FUNGICIDUL POTRIVIT PENTRU CEREALE

13 mar 2024
Odată cu creșterea temperaturilor și a umidității solului, culturile de grâu încep în mod activ vegetația de primăvară. Astfel, după aplicarea îngrășămintelor minerale, este timpul să alegem un fungicid care va proteja în mod fiabil grâul de boli și îi va îmbunătăți dezvoltarea.
 
De regulă, de la un an la altul, în faza de apariție a frunzei stindard (BBCH 28-33) se pune problema controlului dezvoltării unor boli periculoase ale frunzelor și tulpinilor, cum ar fi făinare, septorioză, helmintosporioză, rinhosporioză și altele.
 

Septoria tritici
 
Este foarte important ca în această perioadă să se asigure plantelor o protecție foliară maximă împotriva ciupercilor dăunătoare pentru o perioadă lungă de timp, precum și să se stimuleze creșterea și dezvoltarea acesteia.
 
Prin urmare, cercetătorii ALFA Smart Agro au dezvoltat un fungicid fiabil și eficient - Bolivar Forte, care oferă două avantaje importante:
  • acțiune curativă rapidă;
  • activitate protectoare de lungă durată, care garantează sănătatea noilor creșteri.
 
Fungicid de bază în sistemul de protecție a culturilor de cereale, Bolivar Forte are în compoziția sa două ingrediente active: triazol - tebuconazol și strobilurină - kresoxim-metil. Această combinație de substanțe active cu mecanisme de acțiune diferite (sistemic + translaminar) dă rezultate excelente în teren:
  • stoparea rapidă a dezvoltării petelor, făinării, septoriozei, helmintosporiozei, rinhosporiozei (localizarea țesuturilor afectate are loc la 1-2 ore după aplicarea Bolivar Forte);
  • protecția acelor părți ale frunzei care nu sunt afectate, precum și protecția noilor creșteri (faza activă „gazoasă”);
  • crearea unor stocuri stabile de substanțe active pe frunze, rezistente la spălarea de precipitații și raze solare;
  • prevenirea apariției bolilor până la 4 săptămâni de la aplicare.
 

Eficacitatea Bolivar Forte (0,7 l/ha), la 15 zile de la aplicare
 

Eficacitatea Bolivar Forte (0,75 l/ha), la trei săptămâni de la aplicare
 
După aplicarea fungicidului Bolivar Forte, se observă un efect pronunțat al celulelor sănătoase (health-efect). Acest lucru este deosebit de important pentru culturile de iarnă. Bolivar Forte ajută la îmbunătățirea rezistenței plantelor la condiții de stres și, de asemenea, ajută la maximizarea potențialului genetic al culturii.
 

 
Alegerea unuia dintre produsele ALFA Smart Agro pentru protecția culturilor în sezonul 2024: erbicidul Trionix (control maxim al buruienilor dicotiledonate în culturile de cereale), fungicidul Bolivar Forte, tensioactivul Alfalip Extra și insecticidul Viares (acțiune sistemică puternică).
 
ALFA Smart Agro - Secretul profitului dumneavoastră!
 
loading ...