MIERE ORGANICĂ, MIERE DE MANUKA ȘI MIERE CRUDĂ: Prin ce se deosebesc?

15 aug 2023
Mierea poate fi crudă, poate fi organică și poate purta denumirea de Manuka. Dar care este cea mai bună? Care este diferența dintre ele? Încercăm să explicăm în acest material.
 
Miere organică: Ce înseamnă și de ce este preferata tuturor?
Auzim adesea cuvinte precum „organic”, „bio”, „natural”, „fără conservanți” și deși ne-am obișnuit să credem că toate înseamnă același lucru, adevărul este altul. Astfel, mierea are eticheta de „organic” atunci când este 100% naturală. Acest lucru înseamnă că mierea nu a intrat în contact cu niciun fel de pesticide sau alte soluții dăunătoare. De fapt, albinele pot zbura la kilometri întregi departe de stup, așa că nimeni nu poate garanta că nu au intrat în contact cu plante stropite cu pesticide.

Prin urmare, mierea organică ar trebui să fie o miere neatinsă de pesticide, naturală, însă este puțin probabil să fie așa.
 
Ce este mierea crudă?
Mierea crudă, denumită adesea și miere „raw”, este o miere care se găsește în stare naturală, fără să fie pasteurizată sau încălzită în prealabil, în timpul procesului de depozitare sau de producție.
 
Procedura prin care se obține este una non-industrială, de cele mai multe ori, se găsește la apicultorii amatori, cu un număr mic de stupi. Din nefericire, este întâmpinată aceeași problemă: nu se poate ști dacă este naturală 100%, având în vedere că albinele pot ajunge și la flori stropite cu pesticide.
 
Mierea de Manuka, cea mai calitativă de pe piață
Mierea de Manuka este preferată în detrimenturl mierii organice și a celei crude, deoarece are proprietăți de antibiotic natural. Spre deosebire de mierea obișnuită, aceasta este folosită ca medicament pentru multe afecțiuni, de oamenii din întreaga lume.
 
Această miere este produsă de albine care polenizează arbuștii de Manuka, arbuşti nativi exclusiv în Noua Zeelandă și Australia. Potrivit specialiștilor, mierea de Manuka are calități antibacteriene, antiinflamatoare, calmante și regeneratoare.
 
Principalul element al mierii, care îi dă capacitatea de aliment cu proprietăți antiinflamatoare este peroxidul de hidrogen, aflat în majoritatea tipurilor de miere de Manuka. Aceasta mai conține și o substanţă numită metilglioxial, care are puternice calități antibacteriene, iar în toate celelalte sortimente de miere se găsește doar în cantități mici.
 
Așadar, dacă ne gândim la benefiicele terapeutice, cea mai bună variantă este mierea de Manuka. Însă, și mierea organică, dar și cea crudă au beneficiile lor.
 
Sursa: Bzi.ro
loading ...