CARNEA DE MIEL, mai scumpă și mai puțin căutată. Criza crescătorilor de oi și buzunarul gol al moldovenilor.

09 apr 2020
A devenit o tradiție ca pe masa de Paști la moldoveni să nu lipsească carnea de miel. Din cauza pandemiei create de #COVID-19, se pare că, în acest an, oamenii nu mai caută să cumpere carne de miel și nici caș dulce. Și cum un necaz nu vine de unul singur, crescătorii de oi au majorat și prețurile. Au și motive, spun aceștia.Sergiu Stefanco din satul Ucrainca, raionul Căușeni a declarat pentru #AGROMEDIA că majorările sunt cauzate de lipsa producției, fiindcă mulți oieri au renunțat la afacerile lor, dar și de investițiile care sunt destul de mari.
 
’’Dacă acum doi ani, un kilogram de carne de miel era 60-70 de lei, anul trecut a crescut până la 80 de lei. Acest preț se menține și în această primăvară. Dacă nu vom avea cerere din partea cumpărătorilor locali, atunci ne vom pregăti mai mult să exportăm’’, a declarat Sergiu Stefanco.Crescătorii de oi vor avea mult de suferit în acest an și din cauza faptului că piețele sunt închise, iar vânzările se realizează mult mai greu.
 
’’Majoritatea crescătorilor de oi vindeau mieii și brânza la piețe și doar o mică parte acasă. Acum, toți încearcă să vândă de acasă sau să livreze la domiciliul cumpărătorilor. Dar criza aceasta a afectat și buzunarele oamenilor, simțim asta deja’’ , a mai spus producătorul.


Probabil, acum, mai mult ca niciodată trebuie să-i susținem pe producătorii locali fiindcă cine știe câți dintre ei vor dori să mai continue activitatea după această criză?!
Voi veți avea carne de miel pe masa de Paști?


 
loading ...