https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.28 EUR
17.92 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
NOI FOCARE DE BOLI PERICULOASE PENTRU ANIMALE ȘI PĂSĂRI, depistate în toată lumea. Ce date prezintă raportul OIE

NOI FOCARE DE BOLI PERICULOASE PENTRU ANIMALE ȘI PĂSĂRI, depistate în toată lumea. Ce date prezintă raportul OIE

23 mar 2021

În perioada 12-19 martie, în R. Moldova și în lume au fost înregistrate mai multe focare de boli, care pun în pericol viața animalelor și a păsărilor. Potrivit unui raport ANSA, în șapte zile, pe teritoriul RM, au fost atestate un focar de pasteureloză la lebede în Lunca Prutului din apropierea localității Slobozia Mare, raionul Cahul și un caz pozitiv de rabie la o bovină în raionul Drochia. Cadavrul bovinei afectate a fost distrus prin incinerare, iar resturile au fost înhumate. Experții mai spun că sunt întreprinse activități de control și de eradicare a focarului de boală.
 
În lume, situația epizootică, prezentată de Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) e mult mai alarmantă. Astfel, au fost depistate mai boli infecțioase la animale în țările limitrofe și în lume. Cazuri noi de îmbolnăvire de pesta porcină africană (PPA) s-au înregistrat în țara vecină, România, la porci domestici în județele Alba, Arad, Călărași, Maramureș, Olt, și la mistreții din Bacău, Caras Severin, iași, Sibiu, Vaslui și Vâlcea.  
 
OIE anunță că sunt efectuate controale ale rezervoarelor faunei sălbatice, introduse măsuri de carantină în focar, stabilite zonele de protecție și cele de supraveghere în focare. În același timp, este monitorizat controlul mișcării animalelor în interiorul țării, executate screening-ul porcilor domestici și ale populațiilor de mistreți, precum și dezinfectarea și deratizarea, eliminarea oficială a carcaselor, a produselor secundare și a deșeurilor;
În perioada 12.03.2021 - 19.03.2021, noi cazuri de îmbolnăvire au fost raportate la OIE la următoarele boli infecțioase:  HPIA (influența aviară hiper - patogenă) – în Ucraina, regiunea Ternopol, la păsări sălbatice, Germania, la păsări de curtepăsări sălbatice și păsări captive, Franța, la păsări domestice, Olandala păsări sălbatice și păsări captive, Belgiala păsări sălbatice, Danemarca, la păsări domestice și păsări sălbatice, Polonia, la păsări domestice și sălbatice, Finlanda, la păsări sălbatice, Suedia, la păsări de curtepăsări sălbatice și păsări captive, Cehia, la păsări domestice și păsări sălbatice, Estonia, la păsări sălbatice, Letonia, la păsări sălbatice, Croația - la păsări sălbatice. Lista este completată de LPIA (influența aviară latent - patogenă), depistată în Franța, la păsări domestice, bluetongue - în Franța, la bovine, Italia, la bovine; anemia infecțioasă cabalină – în România; tuberculoza bovină - în Franța, Belgia; LEB (leucoza enzootică bovină) – în Polonia; febra aftoasă - în Turcia, la bovine; dermatoza nodulară virotică - în Turcia, la bovine; variola ovină și caprină – în Turcia; rabie - în Turcia, la bovine, și antrax - în Turcia, la bovine.
 
PRODUCĂTORII DE STRUGURI DE LA SUD ALEG PERGOLA. Fermierii au fost instruiți în cadrul unui seminar în câmp deschis
30 jul 2021
1, 2 MILIOANE LEI ÎN DOI ANI. CE A FĂCUT MICU CU BANII? Tânărul antreprenor Alexei Micu și istoria lui de succes
29 jul 2021
DE CE NU-I MIERE DE TEI ȘI CÂT CER APICULTORII PENTRU CEA POLIFLORĂ? Răspunsul îl aflați mai jos
29 jul 2021
„ACȚIONĂM ECO PRIN INOVAȚIE”: Patru raioane de la Nord participă la programul pilot destinat agriculturii ecologice
28 jul 2021

NOI FOCARE DE BOLI PERICULOASE PENTRU ANIMALE ȘI PĂSĂRI, depistate în toată lumea. Ce date prezintă raportul OIE

NOI FOCARE DE BOLI PERICULOASE PENTRU ANIMALE ȘI PĂSĂRI, depistate în toată lumea

Ce date prezintă raportul OIE

NOI FOCARE DE BOLI PERICULOASE PENTRU ANIMALE ȘI PĂSĂRI, depistate în toată lumea. Ce date prezintă raportul OIE

loading ...