VACCINUL CONTRA PESTEI PORCINE AFRICANE – UN EȘEC. Sute de porci au pierit după administrarea acestuia

25 aug 2022
Vietnamul a suspendat temporar utilizarea primului său vaccin împotriva pestei porcine africane, după ce zeci de porci inoculați cu vaccinuri au murit luna aceasta, a informat miercuri presa de stat, transmite AGROMEDIA, cu referire la Reuters.

Porcii se numărau printre cele aproximativ 600 de animale de la mai multe ferme din provincia centrală Phu Yen, cărora li s-a injectat vaccinul NAVET-ASFVAC dezvoltat de Navetco, o companie deținută de ministerul agriculturii al Vietnamului.

Am înființat un grup de lucru care să călătorească în provincie pentru a investiga moartea porcilor, a declarat un oficial al Ministerului Agriculturii, care a refuzat să fie numit, deoarece nu este autorizat să vorbească cu presa.

Pesta porcină africană este inofensivă pentru oameni, dar adesea fatală pentru porci. A apărut în Africa înainte de a se răspândi în Europa și Asia și a ucis sute de milioane de porci.

Vietnamul a anunțat în iunie că a dezvoltat cu succes un vaccin pe care să-l administreze la porci pentru a lupta împotriva pestei porcine africane, cu scopul de a deveni prima țară care îl produce și exportă comercial.

Acesta este o piatră de hotar a industriei veterinare. Cu o imunitate care durează șase luni, vaccinul va fi un scut pentru industria de creștere a porcilor și producția de porci la nivel global, a declarat atunci ministrul adjunct al agriculturii Phung Duc Tien.

Vaccinul a fost în curs de dezvoltare din noiembrie 2019, în parteneriat cu experții din Statele Unite, cu cinci studii clinice desfășurate.

Siguranța și eficacitatea acestuia au fost confirmate de Serviciul de Cercetare Agricolă din cadrul Departamentului Agriculturii al SUA, a spus Tien.

Acest succes deschide mari așteptări, iar spațiul pentru exportul vaccinului împotriva pestei porcine africane produs în Vietnam este uriaș, a adăugat Tien.
loading ...