BANI PENTRU DIGITALIZAREA ÎNTREPRINDERILOR HORTICOLE

25 oct 2023
Digitalizarea întreprinderii permite o mai bună organizare a muncii și facilitarea acesteia. Informațiile rezumative, obținute de pe teren cu ajutorul platformelor on-line, conțin o arhivă de imagini din satelit stocate timp de mai mulți ani, vremea, precipitațiile, umiditatea solului, operațiunile agricole, cantitatea de substanțe chimice, îngrășămintele aplicate și multe altele.
 
De pe orice gadget, specialiștii pot ține o evidență strictă a terenurilor. Există posibilitatea de a monitoriza lucrările din livezi direct de pe telefon. Datorită acestui sistem, poate fi monitorizată starea culturilor, și se pot vedea în timp real toate plantațiile. Acest lucru ajută la planificarea mai eficientă și facilitează previziunea randamentului plantațiilor.
 
Imaginile din satelit fac posibilă determinarea zonelor de dezvoltare neuniformă a plantelor, studierea influenței reliefului asupra dezvoltării culturilor horticole. Poate fi monitorizată și tehnica agricolă, unde se află, ce lucrări efectuează, consumul de combustibil.
 
Fermierii pot accesa bani pentru digitalizarea unei întreprinderii horticole prin intermediul proiectului Livada Moldovei.
  • Valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5000 Euro. Valoarea maximă: 5 milioane de Euro.
  • Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani.
  • Sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor.
  • Posibilitatea finanțării în leasing a echipamentelor agricole;
  • Posibilitatea procurării echipamentului la mâna a doua (vechime de până la 10 ani);
  • Aria de acoperire națională, inclusiv municipiile Chișinău și Bălți;
  • Suport și consultanță la elaborarea proiectului investițional și intermediere în obținerea finanțării.
 
Mai multe detalii, puteți afla la telefonul: 022 26 09 03, 022 100 900.
loading ...