BANI PENTRU ZOOTEHNIE ȘI IRIGARE. Proiectul AGGRI, pe ultima sută de metri

04 mai 2023
Negocierile pentru semnarea Acordului de împrumut cu Banca Mondială privind Proiectul AGGRI (Guvernanță, creștere economică și reziliență) sunt pe ultima sută de metri. Ministerul Agriculturii a explicat cum vor fi repartizați banii. De finanțare  se vor bucura fermierii din sectorul zootehnic, sub formă de grant, asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare, precum și instituții de stat ca AIPA, ANSA  și Centrului de Consultanță în Agricultură și a Centrelor de Excelență Veterinară.

Astfel, vor fi acordate:
  • Granturi investiționale în sumă de 21 mln SUA pentru stimularea inițiativelor de promovare și dezvoltare a sectorului zootehnic.
  • 25 mln SUA vor fi direcționați pentru reabilitarea infrastructurii primare și secundare de irigații.
  • Circa 6.5 mln SUA sunt planificați pentru fortificarea capacităților AIPA și ANSA, precum și pentru oferirea sprijinului la înființarea Centrului de Consultanță în Agricultură și a Centrelor de Excelență Veterinară.
  • Circa 2.5 mln SUA vor fi utilizați pentru managementul proiectului.
Proiectul AGGRI (Guvernanță, creștere economică și reziliență) este un program de finanțare a sectorului agricol până în anul 2029. Banii sunt acordați inclusiv pentru alinierea la cerințele pieței comunitare și sporirea accesului pe rafturile UE.
loading ...