CERERILE PENTRU SUBVENȚIONARE POT FI DEPUSE ONLINE. Ce măsuri sunt vizate, AICI

03 nov 2023
Cererile pentru obținerea subvențiilor complementare vor putea fi depuse în format online pe platforma www.aipa.gov.md.
 
Fermierii care intenționează să depună dosarele pentru „Stimularea accesării creditelor investiționale sau pentru mijloace circulante”, „Subvenționarea primelor de asigurare în agricultură”, „Acciza la motorină” au posibilitatea să acceseze direct pe pagina AIPA toată informația necesară pentru depunerea cererii, cât și să completeze setul de acte necesare, în regim online. Platforma este activă doar în perioada apelului, lucru necesar pentru a nu crea confuzii între fermierii care vor să depună cereri pentru alte măsuri, informează FARM.
 
Pentru a crește vizibilitatea mecanismului și a familiariza agricultorii cu avantajele principiilor de E-guvernare, Federația Agricultorilor din Moldova, în parteneriat cu Agenția de Intervenții și Plați în Agricultură a elaborat „Ghidul de utilizare a Platformei de depunere On-line a cererii de subvenționare”. Acesta este un instrument accesibil, ușor de citit, care explică pas cu pas cum se completează dosarul și care sunt actele necesare pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.
 
Ghidul este disponibil pe pagina www.agrofarm.md și poate fi descărcat în format electronic direct de AICI
 
Totodată, pentru a crește încrederea agricultorilor, echipa FARM în colaborare cu Organizația Regională FARM din Orhei va organiza o serie de ateliere informative în rândul agricultorilor din zece localități din raionul Orhei, evenimente organizate în cadrul Proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, co-finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)”.
 
În cadrul atelierelor de lucru, agricultorii vor fi instruiți cum să utilizeze platforma online, care este procedura de depunere și totodată care sunt provocările pe care le-ar putea întâmpina la depunerea pachetului de acte. În același timp, colaboratoarele AIPA vor răspunde și la alte întrebări legate de subvenționare. Fermierii vor afla de la experții din domeniul economic atât despre metodele de prevenire, cât și de combatere a actelor de corupție.
 
Prin aceste instruiri ne propunem să promovăm în rândul agricultorilor, atât ideea utilizării platformei virtuale, cât și să le explicăm beneficiile principiului de E-guvernare și felul în care aceasta contribuie la combaterea fenomenului de corupție, transmite FARM.
 
Seria de evenimente urmărește să atingă două obiective – să informeze agricultorii despre posibilitatea de depunere a actelor în format online și să crească nivelul de conștientizare a acestora cu privire la modul de implicare în lupta împotriva corupției.
 
Atelierele de lucru vor avea loc în perioada 9-17 noiembrie și se vor desfășura în zece localități din raionul Orhei.
 
Partener al proiectului în Orhei este Federația Agricultorilor din Moldova, care implementează proiectul „Sporirea transparenței și diminuarea fenomenului coruptibil la obținerea subvențiilor în agricultură în raionul Orhei”.
 
loading ...