NOI BENEFICII ÎN ASIGURAREA CULTURILOR DE TOAMNĂ ȘI PRIMĂVARĂ. Ce include pachetul oferit de Agra Asigurări România

15 sep 2021
Agra Asigurări, compania specializată în domeniul asigurărilor agricole, introduce noi beneficii pentru fermierii români în cadrul pachetelor de reînsămânțare a culturilor. Noutățile din acest an vizează atât culturile de toamnă, cât și cele de primăvară.
 
La culturile de toamnă, rapiță și cereale se acoperă suplimentar riscurile din pachetul de reîntoarcere și daunele produse de dăunătorii specifici acestor culturi. Pachetul de reîntoarcere se extinde și la culturile de primăvară prin acoperirea de riscuri care pot afecta răsărirea și dezvoltarea plantelor în stadiile incipiente.
 
Mai mult, se aduc acoperiri suplimentare și în cazul culturii de viță de vie pentru vin și struguri de masă, prin acordarea unei despăgubiri suplimentare în cazul daunelor provocate de grindină cu începere de la stadiul de vegetație BBCH 85 struguri în pârgă.
 


Directorul General Agra Asigurări România, Horia-Adrian Lupu, declară că:“Agricultura este o afacere tot mai riscantă în ultimii ani datorită schimbărilor climatice care generează riscuri impredictibile. Ne dorim să fim cât mai aproape de fermierii noștri și lucrăm constant să le oferim soluții viabile și noi avantaje pentru a-și proteja munca și culturile.”
 
Riscurile asigurate prin polița Agrar Basis
 
Agra Asigurări oferă fermierilor mai multe produse de asigurare, printre care amintim polița Agrar Basis pentru cultura mare, Agrar Basis pentru Vița de vie și Struguri de masă, polița Sfeclă de Zahăr Universal, Index de Secetă și nu în ultimul rând, polița de asigurare pentru Sere și Solare.
 
Riscurile asigurate prin polița Agrar Basis sunt grindina, incendiul, înghețul, înghețul târziu de primăvară, furtuna/ploaia torențială sau pachetul de reînsămânțare care cuprinde următoarele riscuri: crustă, daune produse de particulele de nisip/ pământ antrenate de vântul puternic, spălarea solului, secetă pedologică în faza de răsărire și daunele produse de dăunători specifici.


 
Pentru seceta pedologică și daunele produse de dăunători specifici se despăgubesc costurile de reînsămânțare cu 15% din suma asigurată, iar pentru celelalte riscuri din pachet se despăgubesc costurile de reînsămânțare cu 20% din suma asigurată pe hectar.
 
Culturile eligibile pentru programul de asigurare Agrar Basis sunt cerealele, porumbul, fructele oleaginoase, leguminoasele, rădăcinoasele, precum și plantele alternative.
 
Despre Agra Asigurări
 
Agra Asigurări este singurul asigurator specializat pe domeniul agricol din România. Din 2016, compania oferă fermierilor cele mai bune soluții pentru prevenirea efectelor climatice, garantând cea mai rapidă și modernă evaluare de daune din Europa.
 
Fermierii se pot înrola online în Portalul Agra Asigurari. Astfel pot beneficia de servicii în format electronic începând cu emiterea ofertelor de asigurare și a polițelor, până la avizarea daunelor și plata despăgubirilor.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

OLANDA A MARCAT ZIUA NAȚIONALĂ A LALELELOR. Ce au făcut florarii și cine s-a ales cu buchete de flori

18 jan 2022

LATIFUNDIARII DIN SUA: Bill Gates, John Malone și Familia Washington Reed. Câte hectare de teren dețin miliardarii

12 jan 2022

FERMIERII DIN EUROPA: SEMNE BUNE ANUL ARE. Ce spun datele Comisiei Europene privind starea culturilor agricole

12 jan 2022

ROMÂNIA SUB CODUL UNUI NOU VIRUS DE GRIPĂ AVIARĂ. Oamenii și fermele de animale sunt în pericol!

11 jan 2022

2021, AL CINCILEA CEL MAI CALD AN ÎNREGISTRAT VREODATĂ. Ce spun datele serviciului Copernicus

11 jan 2022

NOI BENEFICII ÎN ASIGURAREA CULTURILOR DE TOAMNĂ ȘI PRIMĂVARĂ. Ce include pachetul oferit de Agra Asigurări România

NOI BENEFICII ÎN ASIGURAREA CULTURILOR DE TOAMNĂ ȘI PRIMĂVARĂ

Ce include pachetul oferit de Agra Asigurări România

NOI BENEFICII ÎN ASIGURAREA CULTURILOR DE TOAMNĂ ȘI PRIMĂVARĂ. Ce include pachetul oferit de Agra Asigurări România

loading ...