NOI BENEFICII ÎN ASIGURAREA CULTURILOR DE TOAMNĂ ȘI PRIMĂVARĂ. Ce include pachetul oferit de Agra Asigurări România

15 sep 2021
Agra Asigurări, compania specializată în domeniul asigurărilor agricole, introduce noi beneficii pentru fermierii români în cadrul pachetelor de reînsămânțare a culturilor. Noutățile din acest an vizează atât culturile de toamnă, cât și cele de primăvară.
 
La culturile de toamnă, rapiță și cereale se acoperă suplimentar riscurile din pachetul de reîntoarcere și daunele produse de dăunătorii specifici acestor culturi. Pachetul de reîntoarcere se extinde și la culturile de primăvară prin acoperirea de riscuri care pot afecta răsărirea și dezvoltarea plantelor în stadiile incipiente.
 
Mai mult, se aduc acoperiri suplimentare și în cazul culturii de viță de vie pentru vin și struguri de masă, prin acordarea unei despăgubiri suplimentare în cazul daunelor provocate de grindină cu începere de la stadiul de vegetație BBCH 85 struguri în pârgă.
 


Directorul General Agra Asigurări România, Horia-Adrian Lupu, declară că:“Agricultura este o afacere tot mai riscantă în ultimii ani datorită schimbărilor climatice care generează riscuri impredictibile. Ne dorim să fim cât mai aproape de fermierii noștri și lucrăm constant să le oferim soluții viabile și noi avantaje pentru a-și proteja munca și culturile.”
 
Riscurile asigurate prin polița Agrar Basis
 
Agra Asigurări oferă fermierilor mai multe produse de asigurare, printre care amintim polița Agrar Basis pentru cultura mare, Agrar Basis pentru Vița de vie și Struguri de masă, polița Sfeclă de Zahăr Universal, Index de Secetă și nu în ultimul rând, polița de asigurare pentru Sere și Solare.
 
Riscurile asigurate prin polița Agrar Basis sunt grindina, incendiul, înghețul, înghețul târziu de primăvară, furtuna/ploaia torențială sau pachetul de reînsămânțare care cuprinde următoarele riscuri: crustă, daune produse de particulele de nisip/ pământ antrenate de vântul puternic, spălarea solului, secetă pedologică în faza de răsărire și daunele produse de dăunători specifici.


 
Pentru seceta pedologică și daunele produse de dăunători specifici se despăgubesc costurile de reînsămânțare cu 15% din suma asigurată, iar pentru celelalte riscuri din pachet se despăgubesc costurile de reînsămânțare cu 20% din suma asigurată pe hectar.
 
Culturile eligibile pentru programul de asigurare Agrar Basis sunt cerealele, porumbul, fructele oleaginoase, leguminoasele, rădăcinoasele, precum și plantele alternative.
 
Despre Agra Asigurări
 
Agra Asigurări este singurul asigurator specializat pe domeniul agricol din România. Din 2016, compania oferă fermierilor cele mai bune soluții pentru prevenirea efectelor climatice, garantând cea mai rapidă și modernă evaluare de daune din Europa.
 
Fermierii se pot înrola online în Portalul Agra Asigurari. Astfel pot beneficia de servicii în format electronic începând cu emiterea ofertelor de asigurare și a polițelor, până la avizarea daunelor și plata despăgubirilor.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

FULGERUL A UCIS 2 CIOBANI ȘI 100 DE OI ÎN GORJ. Mai multe animale, dispărute pe munte

05 jul 2022

PROGNOZE MAI MARI PENTRU RECOLTA DE CEREALE ȘI OLEAGINOASE ÎN UCRAINA. Zelenski: Negociem reluarea exportului de cereale prin porturi

05 jul 2022

VARROA ADUCE PIERDERI DE MILIOANE ÎN AUSTRALIA. Sute de stupi sunt arși pentru a salva industria apicolă

04 jul 2022

FERMIERII AU BLOCAT ACCESUL ÎN MARILE MAGAZINE DIN ȚARĂ. Olandezii protestează împotriva deciziei de reducere a emisiilor de azot și amoniac

04 jul 2022

PREȚUL GRÂULUI SCADE LA NIVELUL DE DINAINTE DE RĂZBOI. UE ar putea cumpăra 3 milioane de tone de cereale din Ucraina pentru depozitare temporară

04 jul 2022

NOI BENEFICII ÎN ASIGURAREA CULTURILOR DE TOAMNĂ ȘI PRIMĂVARĂ. Ce include pachetul oferit de Agra Asigurări România

NOI BENEFICII ÎN ASIGURAREA CULTURILOR DE TOAMNĂ ȘI PRIMĂVARĂ

Ce include pachetul oferit de Agra Asigurări România

NOI BENEFICII ÎN ASIGURAREA CULTURILOR DE TOAMNĂ ȘI PRIMĂVARĂ. Ce include pachetul oferit de Agra Asigurări România

loading ...