2023 VINE CU TEMPERATURI PESTE NORMĂ ȘI CÂȚIVA STROPI DE PLOAIE. Meteo, AICI

02 jan 2023
Începutul anului va fi marcat de temperaturi peste limita normalului. În plină iarnă, vom avea +13 grade în termometre și, posibil, izolat câțiva stropi de ploaie în raioanele din centrul și nordul țării. Pentru zona de Sud, meteorologii nu transmit precipitații. La sfârșitul săptămânii, vremea se va răci. Presiunea atmosferică se menține ridicată.

În nordul țării, se vor înregistra +11 grade ziua și 0, +3 grade în timpul nopții. Începând cu ziua de joi, temperaturile scad, ajungând până la -5 grade noaptea și 0 grade în timpul zilei. Ploi sunt prognozate pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă.

La Centru, ziua vom avea +12 grade, minimele vor înregistra +1, +4 grade Celsius, apoi vremea se va răci până la -4 noaptea și +1 grad în timpul zilei. Vineri și sâmbătă, posibil să plouă.

Locuitorii din Sudul țării vor avea până la +13 grade Celsius la început de săptămână, minimele vor oscila între +2 și +5 grade Celsius. În a doua parte a săptămânii se răcește până la +2 grade ziua și -3 grade noaptea.
Condițiile meteorologice în decursul săptămânii au fost în general favorabile pentru iernarea culturilor de toamnă și celor multianuale.

Culturile de toamnă, în fond, s-au aflat în stare de repaus vegetativ, doar spre sfârșitul perioadei izolat acestea au vegetat slab în orele de zi. Temperatura minimă a solului la adâncimea nodului de înfrăţire a culturilor de toamnă (3 cm) a scăzut până la 0..-4ºC, fiind mult mai ridicată faţă de valorile critice (-15ºC). La sfârșitul săptămânii solul a fost în general dezghețat, doar izolat adâncimea de îngheț a solului a variat între 5 și 10 cm. Culturile pomicole și vița de vie s-au aflat în stare de repaus vegetativ.
loading ...