EARTH ROVER: Spring Edition: Educația prin tehnologii avansate

02 apr 2024
Studenții de la IT și agricultură de la Universitatea Tehnică a Moldovei și-au unit eforturile în cadrul evenimentului EARTH ROVER: Spring Edition. Într-un hackathon unic, tinerii au pus accent pe inovație, sustenabilitate și soluții tehnologice avansate pentru provocările agricole actuale.
 
Echipele de studenți au prezentat soluții pentru identificarea plantelor afectate de boli și dăunători, folosind tehnologii de ultimă oră.
 
Sub îndrumarea decanilor și profesorilor invitați din SUA și din Moldova, acest hackathon a oferit un exemplu în domeniul educației aplicate și succesul studenților în fața provocărilor viitorului.
 


Realizarea evenimentului a fost posibilă datorită investitorilor străini. Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, susține studenții de la Facultatea de Științe Agricole, Silvice și ale Mediului și Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică prin inițiative locale așa ca laboratorul  de inovație CIRCLE și Agrotek Arena, două spații care susțin educația prin tehnologii avansate.
loading ...