FERMIERII REVIN JOI LA PROTEST. Vor să fie scutiți de penalități pentru neachitarea datoriilor

29 nov 2023
Agricultorii vor reveni joi în Piața Marii Adunări Naționale, unde îi vor aștepta pe reprezentanții guvernului cu decizii. Aceștia cer instituirea unui moratoriu prin care va fi oprită calcularea penalităților și executarea silită în cazul agricultorilor ce au datorii.
 
Directorul executiv al asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a declarat că a avut loc o discuție cu reprezentanții băncilor, dar, nu au fost prezenți și reprezentanții organizațiilor de micro-finanțare.
 
A fost prezentat proiectul dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale. Este ceva, dar documentul este crud. Am discutat revendecările noastre, pe care insistăm și pentru care oamenii și-au adus tractoarele în PMAN. Dar vedem că se încearcă să se tragă din timp. Vom lucra în această seară asupra acestui proiect, iar mâine dimineața vom veni cu propuneri la proiect și îl vom prezenta Ministerului Agriculturii.
 
Joi, la ora 11.00, toți agricultorii participanți la protest sunt așteptați în PMAN, unde îl vom aștepta și pe premier și pe ministrul agriculturii cu informații despre compensații și despre când urmează să fie aprobată dispoziția CSE cu privire la moratoriu. Din momentul aprobării, chiar a doua zi agricultorii pot depune cereri și se oprește calcularea penalităților, executarea silită și falimentul. Dacă acest lucru nu se va întâmpla sau răspunsul va fi negativ, joi agricultorii vor porni tractoarele, a declarat Alexandr Slusari.
 
Anterior, Vladimir Bolea a declarat că la guvern a fost creat un grup de lucru, care urmează să elaboreze un regulament în baza căruia se vor lua decizii și măsuri pentru fiecare agricultor aflat în prag de faliment.
 
Amintim că marți, 21 noiembrie, fermierii, membri ai Asociației Forța Fermierilor au adus tehnica agricolă în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta. Tractoarele în că staționează în centrul Chișinăului.
 
 
loading ...