INSTITUȚIILE DE CREDITARE SPUN CĂ VOR OFERI CONDIȚII MAI FLEXIBILE DE RAMBURSARE A CREDITELOR PENTRU FERMIERI

04 dec 2023
Reprezentanții instituțiilor de creditare nebancară au declarat că au inițiat deja negocieri cu agricultorii pentru implementarea unor condiții mai flexibile de rambursare a creditelor, astfel încât să se potrivească necesităților actuale și ciclurilor de producție în agricultură.
 
La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a avut loc o ședință cu reprezentanții organizațiilor de creditare nebancară, pentru a aborda problemele specifice cu care se confruntă agricultorii din sectorul de creștere a cerealelor.
 
Pentru a elucida problema reală cu care se confruntă agricultorii, viceprim-ministrului Vladimir Bolea a solicitat instituțiilor de creditare nebancară să livreze analize detaliate despre portofoliul agricol actual, numărul cererilor de restructurare a creditelor, pentru ultimii 5 ani și care sunt soluțiile de restructurare a datoriilor pentru a ajuta fermierii să evite intrarea în insolvență.
 
Amintim că tot astăzi, Ministerul Agriculturii a anunțat despre înființarea Comisiei pentru analiza problemelor invocate de către fermieri în cadrul protestelor din luna noiembrie. Potrivit MAIA, Comisia este formată dintr-o echipă specializată, avându-i în componență pe reprezentanți de la mai multe instituții: Ministerul Agriculturii, Asociația Forța Fermierilor, Ministerul Finanțelor, Asociația Băncilor din Moldova, Asociații de producători agricoli.
 
Toate aceste acțiuni ale autorităților vin în urma protestelor fermierilor, organizate în Piața Marii Adunări Naționale. Agricultorii au declarat anterior că nu vor luat tractoarele din centrul Capitalei dacă nu vor fi auziți.
loading ...