METEO. Cu ce temperaturi vine în acest an primăvara, AICI

04 mar 2024
Avem parte de vreme stabilă la început de primăvară. Timpul, totuși se menține rece. Valorile termice sunt în scădere ușoară în această săptămână. La Nord, pe timp de noapte încă se vor înregistra temperaturi negative. Maxima zilei coboară de la +9 - +14 la +5 - +10 grade Celsius. Precipitații nu se prevăd în următoarele 7 zile. Luni, va fi vânt. Cum va fi vremea în Moldova în perioada 4-10 martie, vedeți mai jos.
 
La Nord, minimele coboară până la -2, -3 grade Celsius, pe parcursul întregii perioade. Maximele zilei se vor situa între +9, +5 grade Celsius.
 
La Centru, va fi puțin mai cald. Noaptea, mercurul din termometre nu coboară mai jos de 0 grade Celsius. Pe timp de zi, valorile termice vor indica temperaturi de +11, +7 grade Celsius.
 
La Sud, minimele nopții vor indica +2, +3 grade Celsius. Pe parcursul zilei, temperatura maximă va fi de +14, +10 grade Celsius.
 
Potrivit SHS, condițiile agrometeorologice prognozate în această perioadă vor fi favorabile pentru creșterea și dezvoltarea culturilor de toamnă și efectuarea lucrărilor în câmp.
 
La culturile de toamnă se vor atesta fazele frunza a treia și înfrățirea. Plantațiile multianuale se vor afla în stare de repaus vegetativ.
loading ...