METEO. Cum va fi vremea în Moldova în perioada 18-24 martie, AICI

18 mar 2024
Martie continuă să fie răcoros. Temperaturile negative din timpul nopții nu cedează. Nici ziua nu ne vom bucura de timp cald și soare. Pentru prima jumătate a săptămânii, meteorologii transmit ploi. În week-end, se încălzește puțin. Cum va fi vremea în Moldova în perioada 18-24 martie, vedeți mai jos.
 
La Nord, pe parcursul zilei se vor înregistra +6, +13 grade Celsius. Pe parcursul nopții, termometrele vor indica -2, +2 grade Celsius. Luni și duminică va ploua. Marți, miercuri și joi vântul va sufla puternic.
 
La Centru, maximele zilei se vor situa între +6 și +15 grade Celsius. Pe timp de noapte, valorile termice vor indica 0, +5 grade Celsius. Ploi sunt prognozate de luni până joi. Și aici, mijlocul de săptămână va fi marcat de vânt.
 
La Sud, ziua vom avea temperaturi de +9, +16 grade Celsius, iar duminică se încălzește până la +18 grade Celsius. Noaptea, mercurul din termometre va coborî până la +3, +7 grade Celsius. Până joi, va ploua și va fi vânt.
 
La această perioadă, se apropie de sfârșit tăierile în vița-de-vie, viticultorii au început deja legatul. În livezi, mai este de muncit la tăieri. Fermierii ar trebui să fie atenți la dăunători în cultura de rapiță și la septorioză în culturile de cereale păioase. Vremea este favorabilă pentru apariția acestora.
loading ...